На крачка от основната схема в Дубай: Лазаров си пожела да се изправи срещу Джокович

от в 14:59 на 25.02.2023
Калоян Соколов

Александър Лазаров се възползва по възможно най-добрия начин от предоставения му "уайлд кард" за квалификациите на ATP 500 надпреварата в Дубай, след като надделя над световния номер 97 Жижен Жанг и така записа своята втора победа над представител на топ 100 в кариерата си. По този начин Алекс си осигури мач за влизане в основната схема срещу италианеца Франческо Пасаро (световен номер 109), който през миналата година изигра цели пет финала на ниво Чаланджър и се заявява като един от големите таланти на следващото поколение.

Любопитна подробност е, че тази сутрин организаторите изтеглиха жребия за основната схема на надпреварата и стана ясно как Новак Джокович ще се завърне на корта с мач срещу квалификант или "щастлив губещ".

Изглежда пък Лазаров не се притеснява от възможността да премери сили със световния номер едно и ясно заяви желанието си да се изправи срещу 22-кратния шампион от Шлема, ако преодолее квалификациите на турнира:

 "Казах го преди да замина, а сега ще направя нужното, за да се случи" - коментири Алекс в социалните медии, където публикува снимка с жребия на основната схема и специално беше оградил свободното място за съперник на на най-добрия тенисист в света.

Четвъртата ни ракета неведнъж в миналото е показвал пристрастията си към сърбина и го е определял за един от идолите си, a другите възможни съперници в същинския турнир са Даниил Медведев, Танаси Кокинакис и Алексей Попирин.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
На крачка от основната схема в Дубай: Лазаров си пожела да се изправи срещу Джокович Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър лазаров | бгтенис | дубай | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook