Крачка по-близо до върха: Медведев проведе нов образцов двубой и е 1/8-финалист в Маями!

от в 19:58 на 28.03.2022
Мирела Николова

Даниил Медведев отново има възможността да измести Новак Джокович от челната позиция в световната на ранглиста, като за тази цел той трябва да достигне поне до полуфиналната фаза на Мастърса в Маями. До този момент руснакът се справя безупречно по пътя си към това, тъй като в откриващия си мач не остави шансове на друг бивш №1 в лицето на Анди Мъри, побеждавайки го в последователни сетове, а днес той отново бе абсолютно безкомпромисен, за да се поздрави с рутинен успех над 47-ия в света Педро Мартинес - 6:3 6:4. Така шампионът от US Open си гарантира място на 1/8-финалите, където ще премери сили с победителя от срещата между Дженсън Бруксби и Роберто Баутиста Агут.

Още от дебютните минути на сблъсъка топ поставеният се стремеше да поема инициативата в разиграванията и непрекъснато наказваше всеки един по-плитък удар на опонента си. Руснакът постави под напрежение първите две противникови подавания, но във всяко от тях Мартинес успяваше да се измъкне от затрудненото положение благодарение на серия от отлично пласирани сервиси. От своя страна, Медведев бе близо до съвършенството на начален удар, като не допусна да се стигне до равенство в нито едно от своите подавания и така напрежението бързо се прехвърляше от другата страна на мрежата. Нивото на испанеца се понижи драстично в осмия гейм, от което световният №2 побърза да се възползва, осъществявайки късен пробив за 5:3, и след поредната впечатляваща продукция от сервис записа откриващия сет на своята сметка.

В началото на втората част се появиха колебания в играта на Медведев, който бе изправен пред опасност от брейк в първото си подаване, но въпреки тях той съумя да се мобилизира и на свой ред да реализира пробив. Началният му удар обаче продължи да не бъде на нивото, на което бе в предходния сет, а това отново откри шансове за моментален рибрейк пред Мартинес, който показа характер и моментално възвърна паритета в резултата. Именно това обаче беше единственият и последен момент на неувереност от страна на финалиста от Аустрелиън Оупън, който оттук насетне загуби едва една точка повече на собствен сервис, а още един късен пробив в седмия гейм бе ключовият за изхода на двубоя в полза на фаворита.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Крачка по-близо до върха: Медведев проведе нов образцов двубой и е 1/8-финалист в Маями! Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook