На Уимбълдън с кауза: Мъри и Хуркач се обединяват в подкрепа на Украйна

от в 21:27 на 26.06.2022
Мирела Николова

Войната в Украйна продължава вече повече от 4 месеца, през които мнозина тенисисти изпратиха помощ на атакуваната страна. На предстоящия Уимбълдън още двама състезатели в лицето на бившия №1 Анди Мъри и миналогодишния полуфиналист в турнира Хуберт Хуркач избраха да бъдат съпричастни със случващото се в Украйна.

"Бих искал да съобщя, че от утре се ангажирам за всеки един ас, който реализирам на Уимбълдън, да дарявам по 100 евро в опит да подпомогна украинския народ. Надявам се сервисът ми да работи добре!", написа Хуркач, за когото началният удар е едно от основните му оръжия на корта.

От своя страна, бившият №1 и двукратен шампион в Лондон Анди Мъри съобщи, че ще дари всички заработени пари по време на тазгодишното си участие на засегнатите от войната деца. "Има семейства с деца, които се опитват да напуснат страната, както и такива, чиито домове са разрушени. За мен образованието е от изключителна важност и искам да се опитам да помогна в тази тежка ситуация. Решението да даря средства, ми дава допълнителна мотивация да се представям по-добре и да печеля мачове. Ето защо нямах колебания дали да го направя", сподели британецът.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
На Уимбълдън с кауза: Мъри и Хуркач се обединяват в подкрепа на Украйна Мирела Николова
Теми:  
atp | анди мъри | любопитно | русия-украйна | уимбълдън | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook