Навръх 21-вия си рожден ден: Синер изкова впечатляващ обрат над Кокинакис в Синсинати

от в 05:58 на 17.08.2022
Мартин Петков

Яник Синер се радва на отлична втора половина от сезона до момента, в която игра четвъртфинал на Уимбълдън и злощастно допусна обрат от 2:0 до 2:3 сета срещу бъдещия шампион Новак Джокович. Впоследствие италианецът в подготовката си за американското турне завоюва титлата в Умаг, където на финала надви Карлос Алкарас.

Южнотиролецет през миналата седмица откри кампанията си отвъд Атлантическия океан с Мастърса в Монреал, но там не впечатли и загуби още при втория си мач от бъдещия шампион Пабло Кареньо-Буста. През днешния ден младокът празнува своя 21-ви рожден ден и в опит да се реабилитира за слабото представяне в канадския град, то Синер се включи на ,,хилядарката" в Синсинати и още на старта изигра мач изпълнен с много драма и обрати, който продължи ,,скромните" 3 часа и 17 минути, за да надвие квалификанта Танаси Кокинакис - 6:7(9) 6:4 7:6(6). По този начин световният номер 12 продължава към втория етап на състезанието, където ще срещне Миомир Кецманович, който по-рано днес отстрани шампиона от Монреал - Пабло Кареньо-Буста.

На старта на двубоя двамата си размениха по един гейм изпълнен с множество брейкболи, но никой не се пропука и последва доминация на сервиращите, за да станем свидетели на тайбрек. В него инициативата често сменяше притежателя си, като сетболи имаше и в двете посоки на корта, но в крайна сметка по-съобразителен излезе шампионът при тандемите от АО, който записа откриващия сет срещу името си.

Във втората част италианецът оказваше непрестанен натиск върху сервиса на Кокинакис и след пропуснат брейкбол, то той реализира нови два последователно и излезе напред с 4:1. Австралиецът се опита да даде битка на европееца, но силите му стигнаха само да навакса единия си брейк пасив, преди Яник да върне равенството в общия резултат на таблото.

Решителният трети сет имаше аналогично развитие с първия, като до пробиви не се стигна в никоя от двете посоки на мрежата, но пък за сметка на това всеки от двамата в даден момент разполагаше с така наречените скрити мачболи, но след като не се справиха с оползотворяването им, навярно тайбрекът беше закономерният изход на срещата. В дългия гейм, за разлика от този по-рано в двубоя, минипробивите отсъстваха, поради което още с първия такъв, който бе реализиран от Синер, станахме свидетели на победа в полза на световния номер 12, в може би мача на турнира към този момент.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Навръх 21-вия си рожден ден: Синер изкова впечатляващ обрат над Кокинакис в Синсинати Мартин Петков
Теми:  
atp | мастърс 1000 | рожден ден | синсинати | танаси кокинакис | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook