Надал: Ако правилата позволят Джокович да играе неваксиниран, то ще го приветствам

от в 15:55 на 21.02.2022
Диана Андреева

Рафаел Надал ще се завърна на корта през идните дни, в опит да удължи победната си серия за годината. За първи път от историческия трофей на Australian Open 2022 Матадора ще застане отново под светлината на прожекторите, а неговите фенове нямат търпение за участието му в Abierto Mexicano de Tennis. 

Все още не е известно кога Надал ще открие кампанията си в Акапулко, но за сметка на това през днешния ден той проведе своята първа пресконференция в мексиканския град, където отговори на най-интересните въпроси, зададени от журналистите. Любопитството на интервюиращите бе предимно насочено към световния номер едно Новак Джокович, но Надал избягваше обстойно да коментира ситуацията със своя колега и неговата нагласа към ваксинацията против COVID-19, като единственото, което сподели по темата, бе следното: 

"Без ваксина Джокович ще бъде ограничен сериозно. Това обаче ще повлияе единствено на кариерата му и на него самия, а не на турнирите от Големия шлем. Трябва да бъдеш наясно с последствията от решенията, които взимаш.

Надявам се, че пандемията ще се успокои, че ще спадне сериозно броят на починали от вируса и че ужасът ще намери своя край. Обществото премина през сериозни трудности заради COVID-19, но това не е обвързано с нашия спорт. Ако Новак получи позволение да участва в "мейджър" надпреварите неваксиниран, тогава е добре дошъл и ще го приветствам." - приключва изказването на Надал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Ако правилата позволят Джокович да играе неваксиниран, то ще го приветствам Диана Андреева
Теми:  
джокович | надал | новак джокович | рафаел надал | тенис турнир в акапулко

Коментари





Следвайте ни в Facebook