Надал: Бащата на Роджър е невероятен

от в 11:44 на 05.07.2020
Анисия Стоева


Рафаел Надал се е доказал като по-силен от всяко физическо и психическо препятствие, което се е появило по време на кариерата му, а последното разкритие само потвърждава това му качество. Разпитан от Movistar + за програмата #Vamos, испанският тенисист сподели, че е играл началото на епичния финал на Уимбълдън през 2008 г. срещу Роджър Федерер с изтръпнал крак.

Този сблъсък ще бъде запомнен като един от най-красивите тенис мачове досега. Роджър Федерер и Рафаел Надал създадоха незабравима битка, която съдържаше 4 часа и 48 минути игра, но продължи повече от 7 часа поради лондонския дъжд: в края, около 21.15 ч. местно време, испанецът се обяви за шампион за първи път в първенството, с невероятните 9-7 в петия сет.

надал

,,Никога няма да забравя как нашите отбори [моя и този на Федерер] бяха заедно в ложата на играча, както винаги, и че бащата на Роджър ми помогна, след като победих сина му. Има фантастична връзка между нашите семейства. Бащата на Федерер е феноменален "- каза 34-годишният испанец, който с 19 титли от Големия шлем гони швейцарския рекорд (20). От 40-те си мача 20 са били на твърд корт, 16 са били на клей и 4 са били на трева. Федерер има преимуществото на най-добрата си настилка- трева (3–1), и на твърд корт (11–9), докато Рафаел Надал доминира над швейцареца върху клея (14–2).

надал

 

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Бащата на Роджър е невероятен Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook