Надал е фаворит за знаменосец на Испания на Олимпиадата

от в 02:29 на 31.03.2016
Tennis.bg

Президентът на испанския Олимпийски комитет Алехандро Бланко обяви, че според него Рафаел Надал трябва да бъде знаменосец на страната по време на Олимпиадата в Рио де Жанейро. Това ще бъде и символичен жест на подкрепа с оглед последните обвинения към него за употреба на допинг.

Както е известно дори бившият френски министър на спорта Розелин Башело допусна, че дългото отсъствие на Надал през 2012-а е било "вероятно заради позитивен допинг тест".

Официалното решение ще бъде взето с гласуване на президентите на местните спортни федерации.

Бившият номер 1 в тениса трябваше да носи флага на Испания на Игрите в Лондон през 2012-а, но тогава не успя да вземе участие заради травма. Той бе заменен от баскетболната звезда Пау Гасол.

"Испанският спорт му дължи много. В Пекин той бе спортистът привлякъл най-голям интерес от световните медии. Рафа извежда испанския спорт на друго ниво. Смятам, че той трябва да бъде нашия знаменосец особено след последните обвинения. Той трябва да почувства нашата подкрепа. Бяхме го избрали за шампионата в Лондон, а сега трябва да го направим и за Рио," заяви Бланко.

Бланко също така обяви, че Испания вече е с влошена репутация и трябва да се адаптира към новите анти-допингови правила. Той изрази увереност, че бразилското правителство ще вземе нужните мерки и ще осигури мирното провеждане на първенствата с оглед заплахите от терористични организации.

От останалите тенисисти вече се знае, че Каролина Вожняцки ще носи флага на своята Дания.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал е фаворит за знаменосец на Испания на Олимпиадата Tennis.bg
Теми:  
олимпийски игри | рафаел надал | рио 2016

Коментари





Следвайте ни в Facebook