Надал е само на крачка от девета титла в Монте Карло

от в 16:42 на 16.04.2016
Георги Христов

Рафаел Надал ще се бори за девета титла от "Мастърс 1000" в Монте Карло. Бившият лидер в ранглистата се класира за неделния финал след труден обрат с 2:6, 6:4, 6:2 над световния №2 Анди Мъри. Така той вече води със 17:6 срещу Мъри в преките им двубои. Успехът за Рафа е още по-ценен, тъй като той не бе побеждавал в последователни мачове играчи от топ 5 от Рим 2013-а.

В първия сет при 3:2 Мъри поведе 40:0 на сервис на Надал и сравнително лесно стигна до пробив. Веднага след това испанецът имаше две поредни възможности за връщането му, но не ги реализира. Мъри затвори сета с втори пробив за 6:2. Надал приключи сета с нехарактерните 15 непредизвикани грешки и само 5 печеливши удара.

Той обаче реагира по най-добрия начин и с лекота проби за 1:0 във втората част. Изненадващо обаче след това пак позволи на Мъри да му направи рибрейк - 1:1. Решителния си втори пробив Матадора постигна за 4:3. В деветия гейм Рафа отрази две точки за връщането му и след над час битка успя да изравни резултата - 6:4. В тази част Мъри вкара едва 42% първи сервис и нямаше как да е равностоен на испанеца.

Мъри бе напълно неравностоен в третия сет и дори поиска намеса на физиотерапевт. Надал взе четири гейма на нула и поведе 5:1. До края британският №1 нямаше сили за повече от гейм на сметката си в битката продължила над два часа и половина.

Съперникът на Рафа във финала ще бъде французин Гаел Монфис. Той надигра без проблеми Жо-Вилфред Цонга в два сета.

От своя страна Надал не е печелил в Княжеството от 2012-а година. При успех той ще се изравни с Новак Джокович по брой трофеи от категорията "Мастърс 1000". Освен това финалът ще бъде под №100 в кариерата му до момента.

Досега нито един състезател не е играл финал на даден "Мастърс" турнир 10 пъти.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал е само на крачка от девета титла в Монте Карло Георги Христов
Теми:  
анди мъри | монте карло | рафаел надал | тенис турнир в монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook