Надал или Алкарас? Новак Джокович определи най-големия си съперник на корта в момента

от в 07:42 на 25.02.2023
Мартин Петков

Новак Джокович в началото на новия сезон имаше своето триумфално завръщане на Аустрелиън Оупън, след като сърбинът, който пропусна миналогодишното издание на турнира поради отказа си да се ваксинира срещу COVID-19, беше над всички в хода на състезанието и доказа, че трофеят в Мелбърн му принадлежи, завоювайки отличието за юбилеен десети път. По този начин Ноле задмина Карлос Алкарас в световната ранглиста и се изкачи на върха в класацията, докато титлата му от надпреварата се явява негов 22-ри "мейджър" трофей, с което изравни Рафаел Надал в съревнованието по навярно най-важния статистически показател в дебата за определянето на "най-великият тенисист".

Световният номер едно, когото за последно наблюдавахме в действие именно в сблъсъка за отличието от Откритото първенство на Австралия, си взе едномесечна почивка, като през идната седмица му предстои да се завърне в Тура с участие на АТР 500 турнира в Дубай, но в последните си дни на родна земя сърбинът излезе и говори открито пред своите сънародници журналисти, които му задаваха крайно любопитни въпроси. Такъв беше и този по повод това кого измежду Карлос Алкарас и Матадора сърбинът определя като свой най-голям конкурент на корта, на което Джокович, който неведнъж е споделял, че именно 14-кратният шампион от Ролан Гарос е неговият най-сериозен противник в хода на кариерата му, отговори следното:

"Алкарас играе на страхотно равнище. Искам да кажа, че е похвално, особено след като се има предвид, че той отсъства от Тура в продължение на няколко месеца, в които се бореше с контузиите си. Изумително е, че той успява да намери върховото си ниво толкова скоро след завръщането си. Това всъщност представлява характеристиката на зрял играч. Той няма толкова много опит, но въпреки това демонстрира зрялост с действията си на и извън корта, макар и намирайки се в доста ранен етап от своята кариера.

Той е изключително добър човек и има отличен екип от хора околко себе си, като заслужава изцяло успеха си и мисля, че Алкарас носи нова, чиста енергия на тениса. Той е много динамичен състезател и личност, като бива харесван навсякъде по света, така че заслужава всичко постигнато.

Не мога обаче да го нарека, че ми е основният опонент. Моят най-голям съперник е все още Надал, въпреки представянето на Алкарас, който е втори в света, като в даден момент дори беше първи, както и фактът, че той вече завоюва дебютната си титла от Големия шлем.

Карлос е навярно следващото голямо нещо в нашия спорт, като може да се каже, че той вече е тук. Аз обаче чувствам, че съперничеството ми с Надал е нещо, което трудно може да бъде "захвърлено", просто защото някой се изявява на най-високо ниво в последната година и половина, разбирате ме какво имам предвид. Рафа безспорно е най-големият ми съперник в кариерата ми, като той по всяка вероятност и ще остане такъв завинаги." - коментира шампионът от Откритото първенство на Австралия.

Източник: Eurosport 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал или Алкарас? Новак Джокович определи най-големия си съперник на корта в момента Мартин Петков
Теми:  
atp | голямата тройка | интервю | карлос алкарас гарфия | любопитно | новак джокович | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook