Надал: Имах много трудни моменти в кариерата си, но останах позитивен

от в 14:32 на 18.01.2020
Димитър Беловски

Надал, както и много други известни тенисисти се срещнаха с медиите на Откритото първенство на Австралия. Една от темите на пресконференцията му беше за доминацията му в световният тенис.

Рафаел Надал стана първият играч, който е бил №1 в три различни десетилетия. Сезон 2019 беше изключително успешен за него, след като успя да спечели 12-та титла от Ролан Гарос и 4-та от US Open, а малко по-късно заедно с отбора на Испания успя да спечели и титла от Купа „Дейвис“ на испанска земя.

На въпрос каква е тайната, за да бъдеш в три десетилетия №1, Надал се усмихна и каза: „Няма тайна.“

„Не мога да кажа, че съм имах късмет с контузиите, защото нямах. Но няма тайна как да бъдеш №1. Има само любов към играта, страст и умението да останеш позитивен в трудните моменти,“ каза Надал. „Вярно е, че имах много трудности в цялата ми кариера. Но винаги успявах с позитивна нагласа и заобиколен от правилните хора… да намеря пътя и да продължа напред.“

„Нещо, което е трудно да си представя, и заради стила ми на игра, е че моята кариера продължава толкова дълго. Но ето ме, аз съм тук,“ заяви Надал.

Испанецът ще стартира Australian Open срещу боливиеца Хуго Делиен във вторник. А в четвъртият кръг на турнира е възможно да се стигне до истински блокбъстър и Матадора да се изправи срещу Кириос, а относно него, Надал коментира:

„Всеки знае кой е Кириос, колко голям талант е той и колко е добър, когато иска да играе най-добрият си тенис. Винаги има шансове. Той е един от онези играчи, които винаги имат шансове във всеки турнир, на който играе.“


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Имах много трудни моменти в кариерата си, но останах позитивен Димитър Беловски
Теми:  
australian open | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook