Надал може да пропусне Мастърса в Рим

от в 14:43 на 08.08.2020
Катерина Георгиева
Преди броени дни световният №2 Рафаел Надал официално обяви, че ще пропусне Откритото първенство на САЩ, като реши да не защитава титлата си от изминалата година, а да се фокусира върху подготовката за клей турнирите.

Испанецът се надяваше да се завърне триумфално пред родна публика на Мастърса в Мадрид през септември, но поради отмяната му  Матадора ще бъде принуден да преразгледа графика си. По негови думи отлагането на надпреварата е „разумно и логично“, имайки предвид увеличаващия се брой заразени от COVID-19 в столицата.

Отмяната на турнира остави Рим като единственото значимо събитие, което да послужи като финален тест на състезателите преди старта на Ролан Гарос, като в момента от АТР обмислят удължаването му до седмица и половина, както и по-голяма схема.

Надал разкри, че ще вземе решение за включването си в надпреварата на базата на местните условия за ограничаване на разпространението на заразата.

"Не знам дали ще играя в Рим, или не. Ще получа новини за промените в графика след отмяната на Мадрид и оттам ще трябва да направя избора си. В момента тренирам активно на червени кортове, подготвям се за европейските турнири, като участието ми зависи от това дали ситуацията е под контрол.“

надал

Рафа сподели, че приема желанието на редица състезатели да играят, където е възможно, но той лично би предпочел остатъка от сезона да бъде прекратен.

„Сърцето ми казва, че би било по-благоприятно сезон 2020 да се отмени, но има много други интереси. Изпитвам респект към работата и позитивното отношение на ATP и USTA за връщането на професионалния тенис. Уважавам и останалите играчи, които искат да спечелят средствата, от които се нуждаят. Мисля, че в момента няма грешни решения, нищо не е сигурно или правилно" - завърши той.

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Надал може да пропусне Мастърса в Рим Катерина Георгиева

Коментари

Следвайте ни в Facebook