Надал: Най-важното е, че имам шанса отново да играя, но сега целта ми е титлата

от в 13:35 на 28.01.2022
Владислав Риждов

Рафаел Надал продължава да демонстрира върховата форма, в която се намира от началото на годината. Въпреки че завръщането му в Тура е било под въпрос, както самият той споделя, Матадора показа висококачествен тенис първо на АТР турнира в Мелбърн, където вдигна трофея, а след това и на Откритото първенство на Австралия. Днес Надал изнесе най-доброто си представяне за сезона и тотално надигра Матео Беретини в полуфиналите и така ще спори за своя 21-ви трофея от Големия Шлем. Ето и какво сподели испанецът в пресконференцията си след двубоя:

"Мисля, че успях да изиграя много добре първите два сета. Срещу Шаповалов и Хачанов също играх добре, но днес беше срещу труден опонент, един от най-добрите в света, така че се радвам, че успях да играя на много високо ниво за дълго време. Няма да лъжа, но последните няколко месеца бяха наистина трудни, дори имах съмнения дали отново ще мога да се състезавам, но благодаря на живота, че сега съм тук.

Достигането на финала за мен бе абсолютно неочаквано и съм наистина щастлив. Разбира се, всеки, който ме познава, знае, че винаги се опитвам да дам най-доброто от себе си и целта ми сега е да спечеля турнира. Но както казах, считам това като подарък просто да бъда тук и да играя тенис отново. Сега приемам нещата по различен начин, но състезателният дух винаги ще го има, защото това е заложено в моето ДНК. Това ми дава много положителна енергия и за да бъда честен, за мен е много по-важно да имам възможността да играя тенис, отколкото да спечеля 21-вия си трофей от Шлема.

Следващите ми съперници практикуват различни стилове на игра, едни от най-добрите тенисисти в света са. Ако не играя на най-високо ниво, няма да имам никакъв шанс. Днес обаче ще се насладя на момента, а утре ще започна да мисля за финала, тъй като вече ще знам срещу кого ще се изправя" - завърши Матадора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Най-важното е, че имам шанса отново да играя, но сега целта ми е титлата Владислав Риждов
Теми:  
Аустрелиън Оупън 2022 | даниил медведев | интервюта | любопитно | матео беретини | открито първенство на австралия | рафаел надал | стефанос циципас | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook