Надал: Не съм обсебен от идеята да изпреваря Федерер, следвам моя път (видео)

от в 23:04 на 09.06.2019
Георги Христов

Рафаел Надал спечели за рекорден 12-и път титлата на Откритото първенство на Франция по тенис. Поставеният под номер 2 Надал победи четвъртия в схемата Доминик Тийм в повторение на финала от миналия сезон с 6:3, 5:7, 6:1, 6:1 след малко повече от три часа игра. Така Надал вече има 18 титли от Големия шлем и се приближи на два успеха до рекордьора Роджър Федерер, който е с 20.

"Разбира се, че всеки от нас провокира другите да се развиват. Но смятам, че аз не бях конкурентен на близо 15 или повече турнири от Големия шлем, заради контузии. Така че не е лесно.

"Честно казано никога не съм се притеснявал по този въпрос и не се замислям по този въпрос. Не съм особено притеснен дали ще настигна Роджър, или не. Не е нужно да се притесняваш нон-стоп, че съседът ти има по-голяма къща или градина. Така виждам живота.

"Опитвам се да следвам моя път. Много съм щастлив от случилото се с мен. В края на кариерата ми, да печеля още титли от Големия шлем и да съм близо до Роджър, това би било изумително. Поне за мен е така. Сега това е последното, за което мисля, тъй като се наслаждавам на играта.

"Ще видим какво ще се случи за в бъдеще. Ще давам най-доброто от себе си, за да мога да се състезавам на най-високо ниво. Това е мотивацията ми, но не съм обсебен от идеята. Ставайки сутрин не мисля само затова. Не гледам по този начин на спортната си кариера.

"Искам да следвам моя собствен път и да си дам възможност да се състезавам на най-високо ниво. Чудесно е, ако бъда в подобна позиция както на "Ролан Гарос", където съм спечелил най много титли. Не смятам обаче, че нещо ще се промени за в бъдеще, ако настигна Роджър или постигна нещо подобно на Джокович," коментира Рафа на официалната си пресконференция след триумфа в Париж.

Самият Надал също така обяви, че не планира да участва на друг турнир преди Уимбълдън, за да се предпази от травма.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Не съм обсебен от идеята да изпреваря Федерер, следвам моя път (видео) Георги Христов
Теми:  
ROLAND GARROS | рафаел надал | роджър федерер | ролан гарос | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook