Надал: Никой играч не е по-важен от турнира; АО ще бъде чудесен и без Джокович

от в 08:28 на 15.01.2022
Калоян Соколов

Само два ни делят от началото на Откритото първенство на Австралия, но все още продължава да няма яснота дали Новак Джокович ще има възможност да участва в турнира, след като вчера визата му беше анулирана за втори път от имиграционния министър Алекс Хоук и адвокатите на сърбина ще трябва отново да доказват пред съда, че всичко с документацията на клиента им е изрядно и той има право да играе с помощта на медицинско изключение, макар че не е спазил условието за задължително ваксиниране при влизането си на континента.

Множество други състезатели пък бяха помолени да коментират темата, а тя не беше подмината и от Рафел Надал, който несъмнено е най-големият исторически съперник на балканеца. Рафа вече неколкократно показа, че не заема страната на своя колега и е на мнението, че всеки трябва да носи последствията от своите постъпки, като днес Матадора отново затвърди позициите си по време на първата си пресконференция от тазгодишния Аустрелиън Оупън:

"На всичко е ясно, че несъмнено Новак Джокович е един от най-великите играчи в историята на тениса. Но няма тенисист, който да е по-значим от дадено събитие, нали така? Състезателите се задържат за известно време на корта, след което биват заменени от други. Няма значение дали говорим за мен, Роджър, Новак или Бьорн Борг, защото тенисът продължава и след нас.

Откритото първенство на Австралия е с много по-голямо значение спрямо всеки играч. Ако Джокович играе, то добре, само че надпреварата ще бъде страхотна и без неговото участие. Това е моето виждане" - завърши Рафа.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Никой играч не е по-важен от турнира; АО ще бъде чудесен и без Джокович Калоян Соколов
Теми:  
Аустрелиън Оупън | ваксини | интервюта | новак джокович | Пресконференции | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook