Надал: Новак е най-добрият, играе невероятно (видео)

от в 14:12 на 27.01.2019
Георги Христов

Рафаел Надал загуби финала на Откритото първенство на Австралия от Новак Джокович в три сета и не успя да завоюва втори трофей в кариерата си в Мелбърн. При награждаването испанецът отдаде заслуженото на шампиона.

"Поздравления на Ноле и на неговия щаб. Невероятно равнище на тенис показа днес, а и в целия турнир. Благодаря на всички, които правят този невероятен турнир. Той е единственият, който се подобрява всяка година", каза Надал секунди след като получи наградата си като финалист в турнира.

"Ако говоря за себе си, това бяха много емоционални две седмици. Тази вечер не беше най-добрата за мен. Имах срещу себе си човек, който игра невероятно. Но това бяха важни две седмици за мен, защото имах много трудности в последната година. Играх едва девет турнира, а в два от тях бях принуден да се откажа. Тази вечер не беше моята вечер, но е много важно, че съм тук, връщайки се от контузия", добави 32-годишният испанец.

"Вярвам, че играх добър тенис две седмици тук. Това ще бъде добра енергия за мен и за това, което предстои. Искам да продължа да се боря, да работя усърдно, да бъда по-добър тенисист. Ще продължа да се боря, да тренирам и да усъвършенствам нещата, за да бъда по-добър", каза Надал.

Рафа се обърна и към публиката в Австралия. "Връзката с феновете е трудно да бъде описана. Когато не играя, най-много ми липсва връзката с публиката. Благодаря ви много и се надявам да се видим и следващата година", добави носителят на 17 титли от “Големия шлем”.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Новак е най-добрият, играе невероятно (видео) Георги Христов
Теми:  
australian open | australian open новини | новак джокович | рафаел надал | тенис | тенис бг | тенис бг новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook