Надал: Очаквах това да е от последните ми турнири, а сега копнея за нови подвизи

от в 16:46 на 30.01.2022
Диана Андреева

Рафаел Надал напомни за най-добрите си дни в Тура и направи феноменален обрат над Даниил Медведев, за да спечели своя 21-ви трофей на ниво Голям шлем. С новата си "мейджър" титла Матадора се превърне в най-успешния играч за всички времена по този показател и изпревари своити най-големи съперници - Новак Джокович и Роджър Федерер, които към момента притежават по 20 купи.

След последната точка в мача Надал не успя да задържи сълзите си от радост. Испанецът трудно владееше емоциите си и по време на последвалата церемония по награждаване, където за разлика от своя колега Даниил Медведев беше повече от изчерпателен:

"Еха! Това е всичко, което мога в момента да кажа. За Даниил това е един труден момент, сигурен съм, защото неведнъж съм бил в същата позиция на този турнир. Той е страхотен шампион и дори не подлежи на съмнение, че в бъдеще именно Медведев ще държи в ръце този трофей, при това не само веднъж. Даниил, ти си изумителен, благодаря ти за този великолепен мач и ти желая всичко най-добро занапред.

Бих определил този финал като един от най-емоционалните моменти в моята кариера. Преди месец и половина не бях убеден дали някога отново ще се състезавам в Тура. Съмнявах се, че ще имам възможност да играя тенис пред погледа на такава голяма тълпа, каквато са феновете в Мелбърн. Но ето ме. След усилен труд намерих сили да се завърна, но нямаше да успея без любовта и подкрепата от моите почитатели, близки и роднини.

Не мога да опиша колко щастлив ме правеше подкрепата, идваща от трибуните, през последните три седмици. Тази атмосфера ще остане завинаги в сърцето ми, ще я помня до края на живота ми.
Не мога да благодаря достатъчно на всички хора от екипа и семейството ми, които ме подкрепяха в тези трудни за мен месеци. Нямаше да успея без вас.

Не бих желал да забравя и всички доброволци, спонсори и отговорни лица на турнира, без които организацията нямаше да бъде на нивото, на което е в момента. Крейг, знам, че беше трудно за теб и твоя екип през последните две години, но вие нито за момент не се оплакахте и продължихте да работите усилено, а резултатите са налице.

Преди два месеца очаквах това да бъде един от последните турнири в моята кариера. Но сега съм зареден с енергия и съм готов за нови подвизи. Не мога да опиша как се чувствам, с нетърпение очаквам следващите си изяви на корта. Продължавам уверено напред и със сигурност ще се видим отново в бъдеще." - завърши Надал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Очаквах това да е от последните ми турнири, а сега копнея за нови подвизи Диана Андреева
Теми:  
australian open | Аустрелиън Оупън | Аустрелиън Оупън 2022 | даниил медведев | медведев | надал | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook