Надал: Пандемията се появи в крайно неподходящ за мен момент

от в 19:01 на 14.08.2020
Катерина Георгиева
Преди броени дни световният №2 Рафаел Надал обяви, че няма да защитава титлата си от миналогодишното издание на US Open. Макар новината да беше очаквана, имайки предвид факта, че Откритите първенства на САЩ и Франция са разделени от едва двуседмична пауза, както и огромния брой заразени с COVID-19 в страната, Матадора определено би могъл да се възползва от благоприятната възможност, която се появи след отмяната на Мастърса в Мадрид.

Надпреварата в испанската столица, която беше планирана за дните от 13 до 20 септември, няма да се проведе заради скока на заболелите през последните седмици. Поради тази причина Надал ще вложи цялата си енергия за подготовка за Ролан Гарос, тъй като при евентуален триумф в Париж той ще изравни по титли от Шлема 20-кратния шампион Роджър Федерер.

Междувременно Надал присъства на виртуална пресконференция от резиденцията си в Майорка, където изрази загрижеността си за възобновяването на сезона.

"Сърцето ми казва, че би било по-добре да се съсредоточа върху сезон 2021  и да приема настоящия като загубен, но има много други интереси. Никой не си представяше, че през тази година ще възникнат подобни катаклизми. Пандемията се появи в крайно неподходящо време за мен - в напреднала възраст и в добър професионален момент в кариерата ми - така че бях лишен от какъвто и да е позитивизъм.”

Надал коментира и отмяната на Мастърса в Мадрид, където той бе заявил участието си.

Надал

"Положението е неприятно за града и организаторите. Случващото се в момента прави много трудно събитията от този калибър да се провеждат с играчи от цял свят, още повече с такива, които пристигат от Ню Йорк. Ситуацията през последните дни в Испания не може да бъде напълно овладяна, трябва да имаме малко търпение, за да видим как вървят нещата. Турнир с такава важност не се организира за една нощ.

От финансова гледна точка надпревара, провеждаща се при тези условия, без публика и с всички протоколи за безопасност, които трябва да бъдат подготвени, би била същинска катастрофа за промоутърите.”

За финал испанецът сподели какви са плановете му за участие на Мастърса в Рим.

„Все още не знам дали ще играя в Италия. Очаквам информация за обновения график след отмяната на Мадрид и от там ще трябва да вземам решения” – завърши той.

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Пандемията се появи в крайно неподходящ за мен момент Катерина Георгиева

Коментари





Следвайте ни в Facebook