Надал победи Кириос в изключителен двубой за своята 65-та победа в Мелбърн

от в 13:56 на 27.01.2020
Димитър Беловски

Рафаел Надал и Ник Кириос предоставиха на феновете един изключително интересен и вълнуващ мач. Испанецът успя да пречупи Кириос на осминафиналите на Australian Open с 6:3, 3:6, 7:6(6), 7:6(4) за над 3 часа игра. Това беше 65-ти успех за световният №1 на Australian Open

Надал успя да пробие за 3:1 в първия сет и след това успя да затвори сета след 6:3.

Втората част се разви по идентичен начин, но с обратен знак – Кириос проби за 1:3, започна да играе все по-добре и не позволи на Надал да достигне до точка за пробив и така вторият сет отиде в сметката на австралиеца.

В третият сет двамата играха гейм за гейм и се стигна до тайбрек, в който испанецът триумфира в сета, реализирайки втория си сетбол.

В четвъртата част световният №1 заигра по-свободно и проби на нула за 2:1. При 5:4 за Надал, австралиецът имаше две точки за пробив. Той пропусна едната, но реализира втората и върна интригата в двубоя. В следавищят гейм Матадора имаше две поредни точки за пробив, но австралиецът игра смело и благодарение на сервиса си направи впечатляващ обрат в гейма, почелйки четири поредни точки. Двубоят влезе в тайбрек, в който Надал надделя. 

Така Надал ще срещне Доминик Тийм на четвъртфиналите, който победи Гаел Монфис с 6:2, 6:4, 6:4.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал победи Кириос в изключителен двубой за своята 65-та победа в Мелбърн Димитър Беловски
Теми:  
australian open | ник кириос | рафаел надал | рафаел надал - ник кириос

Коментари





Следвайте ни в Facebook