Надал: Подобрявам се с всеки мач и съм достатъчно здрав, за да преследвам титлата

от в 10:38 на 05.07.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал спечели втори пореден двубой без загубен сет в хода на Уимбълдън и разсея съмненията от началото на турнира, че не се намира в достатъчно добра форма. Матадора изглежда все по-уверен върху тревната настилка, като ясно показва с нивото си на тенис, че е един от големите претенденти за титлата на Уимбълдън, а ето какво сподели самият 22-кратен шампион от Шлема в пресконференцията си, която се проведе след успеха му над Ботик ван де Зандсхулп.

За неговото физическо състояние:

- Уморен съм от тялото си и всички мои проблеми свързани с него. Предпочитам да не говоря повече на тази тема. В средата на турнир съм и трябва да продължа напред. Опитвам се да давам най-доброто от себе си всеки ден, като в момента се чувствам достатъчно добре, за да продължа борбата си за титлата. Положих сериозни усилия за участието си тук. Изискваше се огромно физическо и психическо усилие от моя страна, имайки предвид събитията от последните месеци. Не съм играл в Лондон от три години и исках да се завърна. Затова означава наистина много за мен да бъда отново в четвъртфиналите на турнира.

За прогреса му в хода на турнира:

- Не е лесно да направиш прехода към тревата, когато си отсъствал толкова дълго и дойде моментът, в който трябва да направя още една крачка напред, ако искам да продължа с победите. В третия кръг за пръв път играх на високо ниво от началото на надпреварата. Днес отново се представих на солидно равнище през почти цялото време, което ме прави щастлив. Сега имам още един ден на разположение, за да тренирам и да вдигна още своето ниво. Хубавото е, че се подобрявам в хода на състезанието и за мен значи много отново да бъда в тази фаза на Уимбълдън.

За предстоящия му двубой с Тейлър Фриц:

- Не научих много от предишния ни мач, тъй като имах сериозна травма в областта на реброто и болката беше непоносима. Нямах представа какво точно ми се случва по време на двубоя, но бях наясно как нещо въобще не е наред с мен. Очевидно е, че той се предстая страхотно през сезона и печели срещи на всички възможни настилки. Тейлър завоюва трофей преди началото на турнира и се намира в отлична позиция преди нашия сблъсък, само че не е възможно да очаквам нещо по-различно от трудно изпитание в четвъртфиналите на Уимбълдън и ще се опитам да се подготвя по възможно най-добрия начин.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Подобрявам се с всеки мач и съм достатъчно здрав, за да преследвам титлата Калоян Соколов
Теми:  
atp | Пресконференции | рафаел надал | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook