Надал: Преди печелех Ролан Гарос и на следващия ден бях в Куинс, но вече не го мога

от в 12:28 на 29.06.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал до последно не беше сигурен за участието си на Уимбълдън, имайки предвид малкото налично време за възстановяване след края на Ролан Гарос и продължаващите проблеми с неговата хронична травма в областта на стъпалото. Матадора обаче прибегна до специален нов вид лечение, което изглежда е дало нужните резултати, защото самият той заяви как играе почти без никаква болка и в крайна сметка бившият номер едно замина за Лондон. Вчера Надал изигра първия си мач от турнира, в който срещна сериозна съпротива от аржентинеца Франсиско Серундоло, но до изненада не се стигна и манакорецът постигна своята първа победа от три години насам на тревна настилка, а ето и какви бяха неговите впечатления след края на срещата:

"Минаха три години, отакто бях тук и имах шанса да играя на тази невероятна настилка. Много съм щастлив да се завърна обратно. Винаги е страхотно да играя на централния корт на Уимбълдън и не мога да благодаря достатъчно на всички за подкрепата. Все още привиквам към покритието, защото не ни се налага да играем особено често на него. Самият аз не бях стъпвал на тревен корт в последните три сезона. Наясно съм, че всеки ден представлява отделен тест, а днес беше един от важните такива. Знаех колко ценна ще бъде победата в отриващия ми мач, като вземем под внимание изброените обстоятелства. Най-важното е, че съм тук и имам една победа зад гърба си.

Ситуацията винаги е била такава, че нямаш достатъчно време за почивка, ако се представиш силно на Ролан Гарос. Спомням си прекрасните стари дни, когато триумфирах в Париж и още на следващия ден тренирах на тревата в Куинс. Тялото ми сега не позволява да действам по този начин. Имам нужда от известна пауза след приключването на клей сезона, а и са ви известни моите проблеми с крака" - коментира 22-кратния шампион от Шлема.

Източник: Sportskeeda

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Преди печелех Ролан Гарос и на следващия ден бях в Куинс, но вече не го мога Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | рафаел надал | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook