Надал проговори за контузията си: Нелечимо е, костта ми е разцепена на две

от в 19:38 на 19.01.2022
Диана Андреева

Рафаел Надал пропусна втората половина от миналия сезон поради контузия в лявото стъпало, но започна 2022-ра по възможно най-добрия начин - с титла на АТР 250 турнира в Мелбърн. Матадора пренесе великолепната си игра и на Аустрелиън Оупън, където вече е в третия кръг на надпреварата. След края на мача си днес Надал коментира по-обстойно контузията си и съобщи обезпокоителни новини, а ето какви точно са те:

"Тарзалната ми кост на практика е разцепена на две. Няма лечение за това, нищо не може да бъде променено. Това състояние ще бъде с мен до края на дните ми. Но към момента тази травма все още ми позволява да се състезавам, а това наистина е добра новина. Знам, че ли предстоят трудни години в остатъка от кариерата ми и въпреки това гледам на нещата от позитивната страна.

Ако имаш някаква по-голяма цел, която те прави щастлив, тогава всяка болка си заслужава. За мен това е тениса. В случай, че травмата е твърде сериозна и пречи да постигаш желаното, тогава трябва да обмислиш други варианти. За моя радост, аз все още не съм достигнал до този етап. Завърнах се в Тура с огромен ентусиазъм и вярвам, че ми предстоят добри неща."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал проговори за контузията си: Нелечимо е, костта ми е разцепена на две Диана Андреева
Теми:  
australian open | надал | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook