Надал с послание към Джокович след триумфа: Напълно заслужено, наслади му се

от в 12:15 на 30.01.2023
Мартин Петков

Новак Джокович премина през множество трудности по време на изминалата 2022-ра година, като всичко за сърбина започна в любимата му Австралия, когато не получи "медицински изключение" за пребиваване на Зеления континент и нямаше възможност да брани трофея си от Откритото първенство на Австралия. В хода на вчерашния ден обаче Джокера за пореден път доказа хегемонията си в последните сезони на Аустрелиън Оупън, като надделя безапелационно над Стефанос Циципас и триумфира с юбилейна десета титла в Мелбърн.

С успеха си световният номер едно протегна ръка поредния рекорд в тениса, след като се изравни на върха с Рафаел Надал по навярно най-ценния статистически показател в битката за величие, а именно броят трофеи от Големия шлем, при който двамата легендарни шампиони вече делят първата позиция при мъжете с по 22 "мейджър" отличия. В часовете след триумфа на Ноле станахме свидетели на поздравителни думи от страна на Роджър Федерер към балканеца, като Матадора също не пропусна да отдаде заслуженото на своя колега и през днешния ден, по примера на Маестрото, в Instagram публикация написа качи снимка с лика на шампиона в Мелбърн и написа следното:

"Невероятно постижение, Ноле! Големи поздравления към теб и екипа ти! Напълно заслужено. Наслади се на момента, Ноле!" - гласят думите на испанеца, който към момента се възстановява от контузия и се очаква да отсъства от кортовете в близките 6 до 8 седмици.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Rafa Nadal (@rafaelnadal)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал с послание към Джокович след триумфа: Напълно заслужено, наслади му се Мартин Петков
Теми:  
australian open | голямата тройка | новак джокович | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook