Надал, Серина и Федерер ще участват в благотворителен мач, свързан с пожарите в Австралия

от в 21:08 на 08.01.2020
Диана Андреева


Много известни личности "подадоха ръка" на хората и животните в Австралия, които страдат заради бушуващите горски пожари. Бедствието се развива в страната от месеци, като вече са загинали поне 25-ма души, 500 милиона животни, 1800 колали (1/3 от популацията им) и са изгорени около 6 милиона хектара площ.

Дарения в помощ на Австралия направиха и много тенис звезди - Ник Кирьос, Алекс де Минор и Джон Милман даряват определена сума на всеки реализиран ас, Мария Шарапова и Новак Джокович дадоха по 25 хиляди долара, а Ашли Барти обеща, че ще отдели цялата сума, която спечели от надпреварата в Бризбън през тази седмица, в полза на Австралия.



Новата благотворителна тенис акция е демонстративен мач, в който ще се включат световният номер едно Рафа Надал, бившата водачка на женската ранглиста Серина Уилямс и носителят на 20 титли от Голям Шлем - Роджър Федерер. Освен тях, в двубоя ще участват Стефанос Циципас, Ник Кирьос, Наоми Осака, както и Каролин Вожняцки.

Срещата ще се проведе на 15 януари в Мелбърн, като целта на събитието ще е да се съберат средства за бедстващите в Австралия. Билетите ще струват по 54 долара, а самият мач ще се играе на центарлния корт "Род Лейвър Арина".

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал, Серина и Федерер ще участват в благотворителен мач, свързан с пожарите в Австралия Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook