Надал: Системата на Уимбълдън е неуважителна спрямо ранглистата

от в 13:29 на 25.06.2019
Георги Христов

Рафаел Надал изрази недоволството си от това, че ще бъде поставен под №3 на Уимбълдън. Испанецът заема второто място в световната ранглиста, но на базата на специалната система, която използват организаторите в Лондон, ще бъде изпреварен от Роджър Федерер. Тази система отразява и резултатите на състезателите в предходните два сезона на тревни кортове.

Както е известно останалите три турнира разчитат изцяло на световната ранглиста при определянето на поставените, а единствено Уимбълдън задава своя формула.

"Уимбълдън е единственият турнир, който прилага това. Очевидно би било по-добре да бъда №2, а не №3, но трябва да приема това и да се боря за победи.

"Единственото, което не ми се струва наред е, че единствено на Уимбълдън подхождат така. Ако всички го правеха, то тогава щеше да изглежда по-коректно.

"Не става въпрос само за моя случай. Има много подобни ситуации, когато играчи се представят добре през цялата година на всички настилки, но от Уимбълдън не уважават световната ранглиста и точките, които сме спечелили," коментира Надал пред тв канала Movistar.

Надал все още не е играл официален двубой на тревни кортове през 2019 година. Сега той ще срещне в евентуален сблъсък от полуфиналите в Лондон или Новак Джокович, или Роджър Федерер, които получиха първите две места сред поставените.

"Лично за мен значи, че в моята половина ще бъде или Джокович, или Федерер. Засега обаче съм далеч - трябва да спечеля пет мача до полуфиналите," каза още Надал, който на "Ролан Гарос" спечели 18-та си титла от Големия шлем и изостава само от Федерер, който има 20 от тази категория.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Системата на Уимбълдън е неуважителна спрямо ранглистата Георги Христов
Теми:  
рафаел надал | тенис | тенис бг | тенис новини | уимбълдън | уимбълдън 2019

Коментари





Следвайте ни в Facebook