Надал след отпадането: Контузията дойде напълно неочаквано; опустошен съм психически

от в 10:31 на 18.01.2023
Калоян Соколов

Рафаел Надал извърши истински тенис подвиг през миналата година, когато се завърна на Аустрелиън Оупън, след като беше половин година извън кортовете и страдаше от сериозна травма в ходилото, която беше напът да сложи преждевременен край на кариерата му. Рафа обаче за пореден път демонстрира изключителния си борбен дух и завоюва трофея в Мелбърн, а впоследствие добави и 22-ра "мейджър" титла в колекцията си, триумфирайки на Ролан Гарос.

Оттогава обаче Матадора отново влезе в серия от контузии и рядко го виждаме да взема участиe в поредица от събития в ATP Тура. Настоящата кампания на испанеца стартира с две поредни загуби, докато днес тялото му го предаде за пореден път и той едва доигра срещата си с Макензи Макдоланд от втория кръг на Откритото първенство на Австралия, в която допусна поражение с 0:3 сета.

Впоследствие световният номер две даде своята задължителна пресконференция след двубоя и разказа малко повече за естеството на поредната си контузия и какво му предстои през идните седмици:

"Истината е, че Макензи играеше тенис на много високо ниво, докато аз не се справях толкова добре. Въпреки това продължавах да се боря и имах своите шансове, но изведнъж всичко за мен приключи. Става дума за контузия в лявото бедро. През последните няколко дни изпитвах известно напрежение в тази област, само че днес нещата ескалираха неочаквано. Все още не мога да кажа повече за травмата, защото тя се появи напълно неочаквано и тепърва ще трябва да си направя необходимите изследвания. Честно казано, съм безкрайно уморен да говоря за контузиите си.

Мислех си да се откажа от мача, тъй като изобщо не можех да удрям от бекхенд, както и да се движа нормално, ала не исках да се оттеглям по този начин в ролята си на защитаващ шампион. Не съм се консултирал с екипа си дали да продължавам, или не. Достатъчно голям човек съм, за да вземам тези решения сам. Раздадох се до последната точка.

Понякога ти е трудно да приемаш подобни обстоятелства и е уморително на трети пореден турнир от Шлема да не съм в нормалната си физическа кондиция. Моментът е наистина тежък, само че ще трябва да го приема и да продължа напред. Няма как да се оплача от живота си, но бих излъгал, ако ви кажа, че не се усещам разбит психически.

Надявам се да не става въпрос за нищо сериозно. Десетки пъти съм преминавал през подобни неща в кариерата си и мисля, че отново съм готов да го направя. Неприятно е най-вече, защото се имах за готов да играя без физически лимити в Мелбърн и сега изпитвам сериозна доза тъга и умора от случващото се с мен. Сега е време за възстановяване и ако всичко е наред, то скоро ще обявя графика си за следващата част от сезона", сподели рекордьорът по титли от Шлема.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал след отпадането: Контузията дойде напълно неочаквано; опустошен съм психически Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | интервюта | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook