Надал след поражението: Липсва ми самочувствие, но все още имам шансове в турнира

от в 10:18 на 14.11.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал даде надежди на своите привърженици, след като ги увери как най-после се чувства в добро физическо състояние и изрази сериозни амбиции за участието си на тазгодишните ATP финали в Торино, но липсата на достатъчно голяма игрова практика в последните месеци оказа пагубно влияние върху 22-кратния шампион от Шлема и в крайна сметка той беше надигран от Тейлър Фриц в последователни сетове, като така дебютантът в състезанието взе своя реванш за допуснатото поражение от испанеца в четвъртфиналите на Уимбълдън, а ето какво сподели самият Рафа на последвалата си пресконференция:

"Често в спорта нещата опират до време, а аз нямах нужното такова днес. Имах чувството, че всичко се случва прекалено бързо и ми беше трудно да правя нещата, които бих искал с топката. Когато това се случи, то напрежението е изключително голямо и не можеш да подредиш играта си по желания начин. През почти цялото време той беше в атакуваща позиция и аз трябваше да се защитавам.

Със сигурност не е идеално да се завърна на подобно събитие, защото всеки един мач е срещу един от най-добрите в света и нямаш никакво време да намериш най-добрия си тенис. На другите надпревари бих имал възможността да изиграя 1-2 мача с по-леки съперници и постепенно да намеря ритъма си. Победите в състезателна обстановка са много важни за самочувствието, тъй като през последните дни тренирах много добре и се чувствах напълно конкурентноспособен, но нещата са коренно различни по време на самите двубои. Разликите между топ играчите са много малки и е нормално важните точки да бъдат печелени от тенисиста с по-голяма моментна самоувереност.

Не можах да се справя с мощта на Фриц, който сервираше страхотно и ме поставяше под постоянен натиск. Той изигра силен мач, докато аз не можах да го сторя. Донякъде случилото се е нормално, само че това по никакъв начин не ме прави по-малко разочарован и със сигурност можех да се представя далеч по-добре.

Все още имам своите шансове в турнира, макар че явно не съм успял да покача особено равнището си от Париж насам. В момента тренировъчния ми процес върви отлично и вярвам, че победите ще дойдат, ако продължа да правя необходимите неща" - завърши оптимистично Матадора.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал след поражението: Липсва ми самочувствие, но все още имам шансове в турнира Калоян Соколов
Теми:  
atp | nitto atp finals turin | интервюта | рафаел надал | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook