Надал след титлата в Мелбърн: Това е само началото за мен

от в 04:42 на 11.01.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал не се беше появявал в официално състезание от миналия август, когато отстъпи на Лойд Харис в осминафинален сблъсък от надпреварата във Вашингтон. Испанецът обаче показа, че почти не е загубил от своята игрова форма и се завърна победоносно, след като не загуби нито сет по пътя си към титлата на ATP 250 турнира в Мелбърн. Самият Рафа изрази задоволство от постигнатото, но категорично заяви как това е едва началото на неговото завръщане към върха в спорта:

"Специално е какво постигнах през тази седмица, имайки предвид доскорошните ми травми и всичко, през което преминах. Рядко си позволявам да го казвам, само че този път съм наистина доволен от себе си. Имах множество трудности през последните месеци, ала нито за миг не допуснах да загубя надежда и желание за подобен тип завръщане. През цялото време работех с целта да имам отново възможност да се боря за трофеи и сега чувството е изключително удоволетворяващо.

Радостен съм, защото положих много труд, за да прибавя тази купа към колекцията си и отново си припомних усещането да бъда победител. Едва ли обаче щях да успея, ако не беше невероятната подкрепа на моето семейство и екипа ми, които бяха плътно зад мен по време на възстановителния ми процес, макар че имаше множество съмнения около здравословното ми състояние и това продължава до ден днешен.

Този триумф е само началото за мен, но то е изпълнено с много позитивизъм и в момента съм невероятно щастлив" - призна Надал.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал след титлата в Мелбърн: Това е само началото за мен Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | мелбърн | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook