Надал: Това е най-слабата ми настилка, но нямаше да съм тук, ако не вярвах в себе си

от в 13:48 на 12.11.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал беше безспорен доминант в ATP Тура през настоящия сезон, само че нещата се обърнаха по крайно негативен начин за испанеца, който претърпя разкъсване на коремен мускул по време на Уимбълдън и оттогава насам е изиграл едва три турнира, в които не е достигал по-далеч от осминафиналната фаза. Добрите новини са свързани с това, че 22-кратният шампион от Шлема потвърди по време на Мастърса в Париж, че вече всичко е наред с неговото здраве и го очакваме още утре да излезе на корта за откриващия си мач от ATP финалите в Торино. Досега Рафа никога не е печелил трофея от заключителната битка между осемте най-добри през годината, но неговите фенове определено могат да бъдат оптимисти за развитието на надпреварата, съдейки по изказаното от самия Надал във вчерашната му пресконференция:

"Пристигам тук без особен игрови ритъм, но всъщност в Париж се представях чудесно и водех със сет и пробив на добър тенисист като Томи Пол. Тогава просто имах ужасни стомашни болки и повърнах няколко пъти към края на мача. На сутринта обаче всичко беше наред и можех да продължа с провеждането на съвсем нормални тренировъчни занимания. Просто имах един лош ден. Изобщо нямаше да пътувам за Торино, ако нямах възможност да се боря с останалите състезатели. Смятам, че имам своите шансове.

За съжаление, то случилото се на Уимбълдън обърка сериозно сезона ми и почти не съм вземал участие в турнири през последните пет месеца. Истината е, че същата травма ме сполетя и преди началото на US Open, където трябваше да променя техниката си на сервиране и негативните обстоятелства станаха твърде много, което ми попречи да дам най-доброто от себе си. В крайна сметка нещата са такива каквито са, а за мен оттук насетне е важно да играя възможно повече последователни надпревари, както се случваше до Индиън Уелс. Надявам се догодина да сбъдна това си желание и именно поради тази причина се записах за участие на състезание (United Cup) още в първата седмица от 2023-та. Имам нужда да тренирам постоянно с най-добрите в Тура и да се състезавам при възможност, за да поддържам тялото си в ритъм.

Определено не мога да се оплача от тази година. Наистина имах трудни моменти от физическа гледна точка, само че никога няма да забравя случилото се в Австралия и на Ролан Гарос. Беше невероятен сезон откъм постижения и искам да го завърша подобаващо. Твърдите закрити кортове са исторически моята най-слаба настилка. Класирал съм се 17 пъти за финалите на ATP, но далеч не съм бил конкурентен всеки път. Не става въпрос за нерви или нещо подобно. Просто никога не съм се представял добре в тази част от годината и условията не са най-подходящите за моя стил, ала все пак имам известен напредък при играта си в зала и се надявам да го покажа в хода на седмицата - завърши Матадора.

Източник: Marca

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Това е най-слабата ми настилка, но нямаше да съм тук, ако не вярвах в себе си Калоян Соколов
Теми:  
atp | nitto atp finals turin | интервюта | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook