Надал за казуса на Джокович: Не спази правилата и сега има последствия

от в 11:27 на 06.01.2022
Владислав Риждов

Многократният шампион от шлема, Рафаел Надал, също взе отношени по скандала, който възникна при пристигането на Новак Джокович в Австралия. Припомняме, че световният номер едно получи медицинско изключение за участие в Откритото първенство на Австралия, но австралийските власти взеха решение да отхвърлят молбата му за виза и той бе принуден да напусне страната. След днешния си мач срещу Рикардас Беранкис, завършил с победа за изпанеца, той бе попитан за мнението му относно ситуацията със своя колега, а ето и какво точно сподели Надал:

"Разбира се, че това, което се случва, не е в полза на никого според мен. Но не мога да си съставя ясно мнение, защото, честно казано, не знам всички подробности. Изглежда, че ситуацията не е лесна. Естествено, хората в Австралия са много разстроени от този случай, те преживели много, много тежки затваряния на страната, а голяма част не можаха да се върнат у дома. Единственото, което мога да кажа е, че вярвам в думите на хората, които разбират от медицина. И ако те кажат, че трябва да се ваксинираме, трябва да го направим. 

Аз преминах през коронавируса, имам две ваксини. Ако си ваксиниран, ще играеш в Австралия и другаде без проблеми. Това е единственото, което е съвсем ясно. Светът вече е изстрадал достатъчно, за да не спазва правилата. В известна степен съжалявам за Новак. Но той бе наясно с условията преди много месеци и сам реши всичко във връзка с това. Всеки има право да взема своите собствени решения, но те водят до определени последствия". - завърши Матадора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал за казуса на Джокович: Не спази правилата и сега има последствия Владислав Риждов
Теми:  
Австралия | Аустрелиън Оупън | Аустрелиън Оупън 2022 | любопитно | новак джокович | Пресконференции | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook