Надал за Реал Мадрид: Те са невероятен пример за самоусъвършенстване

от в 12:35 на 20.07.2020
Анисия Стоева


Освен тениса Рафаел Надал проявява голям интерес към футбола. Родом от Испания, Рафа следи страстно футбола. Привърженик е на Реал Мадрид, а също и на испанския национален отбор.

Преди няколко дни едни от испанските футболни гиганти- Реал Мадрид, спечелиха рекордната си 34-а титла в Ла Лига под ръководството на Зинедин Зидан. Клубът вдигна трофея на испанската топ дивизия, след като не беше го правил три години. Надал побърза да честити на клуба.

надал

Испанецът поздрави отбора и играчите за постижението. Докато говореше пред Real Madrid TV, Рафа отбеляза, че тимът е показал невероятна страст и подобрение. Той отдаде заслуженото и на Зинедин Зидан:

,, Първо- илюзията. Второ, с невероятна лична отдаденост от всеки футболист. Когато играчите са у дома, те са изпълнили рутината си, защото са се върнали в страхотно състояние, което е по-сложно, когато сте в група. За мен това е добър пример за самоусъвършенстване, страст към това, което правиш и ангажираност към професионализма".

надал

Надал има доста намеси във футбола. Испанецът, родом от Майорка, помогна на своя местен клуб- RCD Майорка. Той инвестира в отбора, за да ги спаси от потъване, заради дълговете, и сега притежава 10% дял от него. Чичо му- Мигел Анхел Надал, стана помощник-треньор под ръководството на Майкъл Лаудруп през 2010г.

надал

Също така Надал споделя страхотни спомени с испанския национален отбор. Испания спечелиха за първи път Мондиала през 2010г., а след победата им Надал беше един от малкото хора, които бяха допуснати в съблекалнята. След това излезе и снимката на Рафа, който държи ценния трофей с други играчи от националния отбор.

надал

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал за Реал Мадрид: Те са невероятен пример за самоусъвършенстване Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook