Надал за ситуацията със Сонего: Грешката беше моя и се извиних лично за поведението си

от в 11:00 на 03.07.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал впечатли с изключително качествен тенис по време на срещата си с Лоренцо Сонего от третия кръг на Уимбълдън, която спечели за малко над един час и отправи сериозно послание към преките си конкуренти за трофея. Матадора беше абсолютно безкомпромисен в представянето си на корта, само че не направи особено добро впечатление с поведението си в края на срещата. Това се случи точно, след като италианецът беше реализирал първия си пробив в сблъсъка и изравни геймовете при 4:4 в третия сет.

Тогава манакорецът привика световния номер 54 на мрежата, за да му отправи забележка за звуците, които издава по време на своите отигравания. 22-кратният шампион от Шлема явно изпитваше недоволство от твърде удължените викове от страна на Сонего и обърна въпроса директно към него в един от най-неподходящите моменти, а поставеният под номер 27 определено се разсея от случилото се и веднага допусна рибрейк, което му коства участието в британската столица.

Самият италианец не скри разочарованието от действията на именития си съперник и изтъкна как нямаш право да постъпваш по подобен начин на турнир от ранга на Уимбълдън. Самият Рафа също изглежда е осъзнал грешката си и поднесе своето извинение в последвалата си пресконференция:

"На първо място, то бих желал да кажа, че не бях прав. Не беше редно да го привиквам по този начин на мрежата. Осъзнавам грешката си и нямам проблем с това да я призная. Чувствам се неприятно от факта, че моето поведение е оказало влияние върху него. Намеренията ми далеч не бяха такива, като му казах нещата с напълно добронамерен тон. Именно заради тази ситуация му говорих толкова много след края на мача, тъй като исках да изясним нещата.

Няма нищо лично в държанието ми спрямо него. Впоследствие отидох при Лоренцо в съблекалнята, за да се извиня лично и довършихме дискусията си, така че всичко е зад гърба ни. Не съм имал намерения да го притесня, а просто да изкажа недоволството си от едно конкретно нещо, което той правеше в онзи момент. Понякога се случват такива неща между играчите, но сега нещата са наред" - завърши Надал


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал за ситуацията със Сонего: Грешката беше моя и се извиних лично за поведението си Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | лоренцо сонего | любопитно | Пресконференции | рафаел надал | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook