Надал за Уимбълдън: Ако се чувствам като на Ролан Гарос, то ще пропусна турнира

от в 10:51 на 06.06.2022
Калоян Соколов

Вчера Рафаел Надал спечели рекордната си 22-ра титла от Големия шлем, надигравайки Каспър Рууд в последователни сетове. Така Надал остана в график за спечелването на четирите "мейджър" състезания в един сезон, което е правено единствено от легендарния Род Лейвър, но тогава три от надпреварите са се провеждали на трева.

Рафа обаче не е вдигал трофея във Великобритания от 12 години насам и напоследък често жертваше тревния сезон за сметка на предоставянето си в Париж. Преди два дни испанският таблоид "Marca" дори излезе с информация, че Матадора отново няма да се появи на "свещената трева", само че самият състезател отрече възникналите спекулации и даде повече яснота около въпроса:

Няма да играя в Лондон, ако се чувствам по същия начин, както на Ролан Гарос. Уимбълдън винаги е бил приоритет. При положение, че новият вид лечение сработи, то ще участвам в турнира. В противен случай обаче няма да ме видите там, защото не желая отново да  използвам анастетици. Това не е моята житейска философия.

Уимбълдън не е надпревара, която искам да пропусна и не смятам, че някой друг тенисист би бил на различно мнение. Обичам този турнир, като съм изживял невероятни емоции там и изпитвам огромно уважение към събитието. Играч като мен е винаги готов да играе в подобно състезание, но засега не мога да ви дам ясен отговор. Моето желание е да участвам, но нека видим как ще проработи лечението.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал за Уимбълдън: Ако се чувствам като на Ролан Гарос, то ще пропусна турнира Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | Пресконференции | рафаел надал | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook