Надал за Уимбълдън: Нямам ясна позиция и е без значение дали съм съгласен с решението

от в 15:32 на 24.05.2022
Мирела Николова

Рафаел Надал стартира с разгромна победа в последователни сетове участието си в тазгодишното Открито първенство на Франция, след което по време на пресконференцията си след двубоя бе запитан относно мнението си по една от най-обсъжданите теми в света на тениса през последните дни, а именно решението на АТР да не присъжда точки на предстоящия Уимбълдън като ответна реакция към забраната на All England Club за това руски и беларуски тенисисти да участват в надпреварата. Матадора не пожела да заеме ничия страна в конфликта, а ето и какви бяха точните му думи:

"Нямам ясна позиция. Винаги някой борд или човек взима решения и всички играчи трябва да ги следваме. Всеки тенисист има различно мнение по даден въпрос и затова се нуждаем от някого, който да решава. Бордът на АТР взима някакво решение и ние трябва да го приемем, няма значение дали аз съм съгласен с него. 

Все пак разбирам и двете страни. Разбирам позицията на Уимбълдън без съмнение, но в същото време уважавам и това, че ATP защитава своите играчи. Това е. Всяка една от двете страни си има своите причини. Да се надяваме, че АТР и Уимбълдън ще успеят да проведат съвместен разговор и да преговарят за по-добро бъдеще", коментира рекордьорът по титли от Шлема.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал за Уимбълдън: Нямам ясна позиция и е без значение дали съм съгласен с решението Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | рафаел надал | ролан гарос | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook