Надал за загубата: Не бях готов да спечеля; ще стане същото на US Open, ако играя така

от в 13:04 на 18.08.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал беше принуден да се оттегли от полуфиналите на Уимбълдън поради 7-милиметрово разкъсване в областта на коремния мускул и оттогава не беше подновявал участията си в ATP Тура. Вчера испанецът най-после се завърна към изявите си на корта и излезе за откриващия си сблъсък от Мастърса в Синсинати, ала изглежда все още Матадора е далеч от върховата си форма и допусна неприятно поражение в навечерието на последната надпревара от Големия шлем за сезона, а ето какво сподели и самият 22-кратен носител на "мейджър" трофеи:

"Губиш и продължаваш напред. Така стоят нещата в спорта. Минавал съм през този път много пъти, като най-важното за мен е да остана здрав. Трябваше да се справям с трудна контузия през последния месец и половина. Когато имаш подобно разкъсване на коремен мускул, то изпитваш една постоянна несигурност за възможността ти да сервираш през цялото време на максимум и това определено те афектира. Истината е, че този турнир не е бил лесен за мен през цялата ми кариера, макар че успях да спечеля титлата веднъж, но това се случи през 2013-та година, когато триумфирах почти навсякъде. Никога не съм се чувствал по най-добрия възможен начин в Синсинати, въпреки че винаги съм бил посрещан по прекрасен начин.

Трудно ми е да извлека позитиви от подобен мач. Просто трябва да продължа с тренировките и това да се подобрявам. Ретурът ми изисква сериозен прогрес. Нуждая се от още дни подготовка. Имах своите шансове в тайбрека на първия сет, само че направих ужасни грешки на сетболите и след това изиграх един много слаб сервис гейм в третия сет, който беше решаващ за изхода на мача. Трудно е да играеш при подобни обстоятелства, когато имаш отлично сервиращ състезател насреща. Борна е боец и премина през много тежки моменти. Щастлив съм за него.

Винаги е хубаво да спечелиш първия двубой след подобно завръщане, защото започваш да се чувстваш по-уверен с всяко следващо излизане на корта. Знам, че ще достигна и до този момент, ала беше очевидно как днес не съм готов да спечеля този мач. US Open е напълно различен турнир, но ще се случи същото, ако играя по този начин" - завърши недотам оптимистично бившият номер едно.

Източник: Sportskeeda

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал за загубата: Не бях готов да спечеля; ще стане същото на US Open, ако играя така Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | рафаел надал | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook