Надал защити Шарапова

от в 16:34 на 18.03.2016
Tennis.bg

По време на пресконференция в Индиън Уелс Рафаел Надал коментира случаите с допинг в тениса и по конкретно последния от тях - този с Мария Шарапова.

Той припомни и предишен такъв - с Ришар Гаске през 2009-а, който отнесе три месеца. Тогава французинът обясни, че е целунал момиче използвало кокаин преди това.

"Познавам го от дете, играли сме като 12-годишни. Познавам мисленето му. Той е добър човек. Обича спорта. Знам, че не би направил нищо срещу спорта. Говорих лично с него и на 100% му вярвам," коментира Рафа по адрес на Гаске.

Надал изрази надежда, че и при Мария Шарапова става въпрос за недоглеждане. "Не съм казвал нищо срещу нея. Вероятно е грешка, но всеки трябва да си понесе последствията. Това е. Не искам на никой, който не е правил лоши неща да му се случва нещо негативно. Но хората, които лъжат, принизяват ценностите на спорта, със сигурност не заслужават да се състезават. Определено не показват уважение.

"На 100% съм против хората, които не обичат спорта. Спортът трябва да е чист най-вече, защото всичко това се случва пред очите на деца. Дават ни по телевизията. Трябва да бъдем за пример - как е нужно да се случват нещата, да работим здраво.

"Не знам какъв е случаят с Мария. Нямам всичката информация за конкретното лекарство, не мога да кажа повече," заяви Надал.

Преди седмица самият Надал бе обвинен от бившия френски министър на спорта Розелин Башело във възможна употреба на стимуланти между 2012-2013-а, когато отсъства за дълъг период. Той отвърна, че смята да я съди.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Надал защити Шарапова Tennis.bg
Теми:  
допинг | мария шарапова | рафаел надал | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook