Най-доброто от Роджър Федерер на Аustralian Оpen 2020 (ВИДЕО)

от в 19:36 на 16.01.2021
Тея Кръстева

Със сигурност няма тенис почитател, който да не е разочарован от факта, че Федерер ще пропусне Откритото първенство на Австралия за пръв път от 2000г. насам. Швейцарският виртуоз не е играл на големите надпревари вече почти година заради контузия в коляното. Всичките му последователи мечтаеха за ранно завръщане през сезон 2021, но надеждите им бяха попарени, след като агентът на Федерер - Тони Годсик, съобщи, че Роджър е решил да се оттегли от надпреварата. Именно Australian Open 2020 беше последният Голям шлем, в който Маестрото взе участие.

Миналата година швейцарецът направи страхотна игра и записа няколко невероятни обрата (компенсира изоставане с 8:4 в тайбрека на 5-ия сет срещу австралиеца Джон Милмън в третия кръг и спаси 7 мачбола срещу Тенис Сандгрен на четвъртфиналите), достигайки до 1/2-финала, където отпадна от бъдещия шампион - Новак Джокович.

Каквото и да кажем за този спортист, то никога няма да бъде достатъчно. Федерер е един от играчите с най-голям принос за развитието на световния тенис, разкрил красотата от играта на корта. Отсъствието му на тазгодишното Открито първенство на Австралия няма как да остане незабелязано или по-простичко казано - първенството няма да бъде същото!

А ето тук можете да си припомните някои от най-впечатляващите точки, спечелени от Маестрото през изминалия Australian Open:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Най-доброто от Роджър Федерер на Аustralian Оpen 2020 (ВИДЕО) Тея Кръстева
Теми:  
australian open | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook