Най-дългата победна серия за века: Швьонтек продължи да доминира и на Уимбълдън

от в 17:01 на 28.06.2022
Калоян Соколов

Ига Швьонтек се превърна в истински тенис хегемон през 2022-ра и беше в серия от 35 поредни спечелелени мача преди началото на Уимбълдън. Полякинята триумфира на последните шест турнира, в който участваше и напълно закономерно е считана за голямата фаворитка на третата "мейджър" надпревара за сезона. Знаем как традицията повелява миналогодишната шампиона да открие програмата на централния корт във втория ден на състезанието, но Ашли Барти вече не е сред активните състезателки и честта се падна именно на топ поставената.

Швьонтек пък нямаше намерение да губи излишно време на корта и се наложи над квалификантата Яна Фет за малко повече от час игрово време - 6:0 6:3. Така шампионката на Ролан Гарос записа своя 36-ти последователен успех, с което надмина постижението на Винъс Уилямс от 2000-та година и в момента сме свидетели на най-дългата подобна серия от началото на новото хилядолетие. В следващия кръг за полякинята предстои сблъсък срещу "щастливата губеща" Лесли Патинама Керкхове.

Откриващият сет ни предложи някои първокласни разигравания от основната линия, а хърватката успяваше да принуди именитатата си съперничка да изпълнява по няколко допълнителни удара, докато спечели точката. Всъщност всички геймове бяха много оспорвани, само че офанзивата на фаворитката вземаше връх в решителните моменти и квалификантката инкасира "геврек".

Самоотверженото представяне на Фет даде резултат във втория сет, тъй като водачката в схемата започна да допуска по-висок брой непредизвикани грешки, а световната номер 252 продължаваше да бъде много стабилна и изненадващо взе аванс от 3:1. Тогава Швьонтек пое нещата в свои ръце, като превключи до недостижими за балканската тенисистка обороти и не загуби повече нито гейм повече в хода на сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Най-дългата победна серия за века: Швьонтек продължи да доминира и на Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
wta | ига швьонтек | Обзори | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook