Най-голямата победа за сезона: Андреев срази двукратен ATP финалист в Отини-Луван-Ла-Ньов

от в 16:55 на 24.01.2024
Мартин Вичев

Адриан Андреев постигна повече от впечатляваща победа на старта на силния турнир на твърди кортове от категорията Чалънджър в Отини-Луван-Ла-Ньов в Белгия. Българинът надигра в три сета поставения под номер две в схемата и доказан тенисист в АТП тура Бенжамен Бонзи, който е и бивш №42 в световната ранглиста. Освен това, французинът игра и в основната схема на Откритото първенство на Австралия миналата седмица, но отпадна в първи кръг от Лоренцо Музети. Мачът между българина и бившия член на топ 50 продължи 2 часа и 8 минути – 6:4 4:6 6:3. Победата над двукратния АТП финалист е една от най-престижните победи в кариерата на 22-годишния българин. Съперник на осминафиналите за световния номер 263 ще бъде британеца Ян Чойнски, който се намира на 163-то място в ранглистата.

Мачът започна с рутинни геймове до 2:1 за сервиращите тенисисти, когато българинът вдигна нивото си на игра и реализира пробив. За наше съжаление, Бонзи направи моментален рибрейк и възстанови изоставането си. В крайна сметка, Андреев продължи да бъде по-настоятелния тенисист и при 5:4 направи нов брейк, с който записа първата част на своята сметка.

Вторият сет започна зле за българския представител, като той загуби първите си две подавания и изостана с 0:3. Въпреки това, Андреев върна единия от двата пробива, като имаше възможност да възстанови максимално изоставането си, но силите не му стигнаха за повече и втората част бе на сметката на по-опитния от двамата.

Началото на решителния трети сет, бе съпътствано от труден сервис гейм за българина, но той се справи, като дори реализира брейк, за да вземе водачеството. Впоследствие, при 5:2 на сервис на Бонзи, Андреев можеше да го пробие за втори път, с което да спечели мача, но французинът се измъкна. В крайна сметка, бившата втора ракета на България затвори мача на собствен сервис, като изпита леки затруднения, но се справи и така подпечата една от най-престжните победи в своята кариера.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Най-голямата победа за сезона: Андреев срази двукратен ATP финалист в Отини-Луван-Ла-Ньов Мартин Вичев
Теми:  
адриан андреев | бенжамен бонзи

Коментари





Следвайте ни в Facebook