Най-интересното преди "перфектния" полуфинал Надал - Джокович (видео)

от в 03:01 на 13.07.2018
Георги Христов

Рафаел Надал и Новак Джокович са тенисистите, които са се срещали най-много в Откритата ера на тениса досега - 51 пъти. Днес двамата се изправят в полуфиналите на Уимбълдън в двубой, който при всички положения ще излъчи и фаворита за финала в неделя. Другият претендент ще бъде определен в сблъсък между двуметровите Джон Иснър и Кевин Андерсън.

Дотук Ноле води с 26:25 в преките битки помежду им. Две от тях са на Откритото първенство на Великобритания. През 2007 Надал излиза победител, след като Ноле се отказва с травма, а сърбинът взима реванш на финала през 2011 година. Важно е да се отбележи, че цялостно в турнирите от четворката, Надал е този, който има аванс с 9:4 победи.

Двамата имат общо пет титли на Уимбълдън. Надал е шампионът през 2008 и 2010, а Новак на три пъти - 2011, 2014 и 2015.

"В историята няма друг сблъсък, който да е провеждан по-често. Това е нещо значимо. Играли сме в толкова важни срещи," заяви Надал.

А ето и статистиката зад думите му относно преките мачове на двамата:
- Те имат 7 финала в турнирите от Големия шлем;
- 4 полуфинала в Големия шлем;
- 17 финали в турнири от други категории;
- 13 полуфинала в останалите турнири;
- 1 полуфинал на Олимпийски игри.

"Винаги е голямо предизвикателство да играя срещу Новак. Той е един от най-комплексните играчи, които са се появявали в нашия спорт. Винаги това е голям тест. Няма как да спечелиш срещу него, ако не играеш наистина добре," каза още Надал.

За Джокович изявите му на Уимбълдън са така чаканото от неговите фенове завръщане към оптималната му форма, която го изведе до 223 седмици под №1 в света. В последно време той допусна изненадваща загуба от непоставения Марко Чекинато на "Ролан Гарос", а на подготвителния турнир на трева в Куинс отстъпи пред Марин Чилич.

В тази връзка Джокович отчете, че не иска да се натоварва с очаквания, след като не бе достигал полуфинал в Големия шлем от US Open 2016. "Не се мисля нито за аутсайдер, нито за фаворит. Цялостно съм много доволен от изявите си в сезона на тревни кортове."

Джокович е тенисистът, който има положителен баланс и спрямо другите двама тенисисти от така наречената "Голяма четворка". Той води с 23:22 на Роджър Федерер и 25:11 на Анди Мъри.

"Ще бъде много оспорван мач. Знам, че в живота непрекъснато трябва да се развиваш, не искам да повтарям нищо от преди. Сега съм различен човек, различен играч. Доволен съм от изявите и нивото си на игра. Заслужавам да съм в полуфиналите. Не искам да спирам дотук. Надявам се да имам възможност да се боря за трофея," каза още Джокович.

Любопитно е, че двамата имат общо 60 участия в полуфинали на турнири от Големия шлем. 32 за Джокович и 28 за Надал. Пред тях е само Федерер с 43.

Дербито на турнира се очаква да започне около 17,00 - 18,00 часа българско време или след края на първия полуфинал. Може да гледате срещата онлайн тук!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Най-интересното преди "перфектния" полуфинал Надал - Джокович (видео) Георги Христов
Теми:  
новак джокович | рафаел надал | тенис | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook