Най-лошото е зад гърба ѝ: Сабаленка се класира за едва четвъртия си полуфинал през 2022-ра

от в 01:44 на 20.08.2022
Мартин Петков

Арина Сабаленка отсъства близо два месеца от кортовете, след като не бе допусната до участие на Уимбълдън поради извънспортни причини, а при завръщането си за американското турне не впечатли и отпадна рано в Сан Хосе и Торонто. Белорускинята, която се бори с множество разочароващо резултати през тази година, изживява страхотна седмица на кортовете за WTA-1000 надпреварата в Синсинати и достигна четвъртфиналите, където направи ,,скромните" 12 двойни грешки, преди да надвие ветеранката Шуай Жанг за близо два часа игра - 6:4 7:6(1). Световната номер 7 с успеха си се класира за полуфиналната фаза и в спор за място на финала очаква една измежду Джесика Пегула и Каролин Гарсия.

Още от началните минути на двубоя се загатна, че за сервиращите предстоят множество тежки мигове и брейкболите летяха в двете посоки на мрежата. Китайката обаче първа се възползва от нова поредица двойни грешки на съперничката си и взе превес за 4:3, но Сабаленка без време отговори повече от впечатляващо, като спечели три поредни гейма, два от които на ретур, за да отмъкне този така интригуващ първи сет в мача.

Във втората част 33-годишната Жанг излезе по-съобразителна на старта и след скоростна размяна на брейкове поведе с 3:1. Това обаче се оказа предупреждение какво да очакваме, след като в следващите моменти от срещата станахме свидетели на пет последователни пробива, преди световната номер 7 да запази сервиса си, предизвиквайки изиграването на решително 13-то подаване в сета. В тайбрека Сабаленка започна с двойна грешка, но впоследствие на пиадестала излезе играта ѝ изпълнена със завидно количество уинъри върху твърдата настилка и тя ознаменува силното си представяне в Охайо с полуфинал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Най-лошото е зад гърба ѝ: Сабаленка се класира за едва четвъртия си полуфинал през 2022-ра Мартин Петков
Теми:  
atp | Арина Сабаленка | мастърс 1000 | синсинати | шуай жанг

Коментари





Следвайте ни в Facebook