Най-престижната победа за сезона: Страхотен Григор срази световния номер четири в Пекин

от в 16:45 на 01.10.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров изигра един от най-силните си мачове от началото на сезона, за да сломи съпротивата на световния номер четири Холгер Руне - 6:3 7:5. По този начин хасковлията взе своя реванш за поражението, което допусна от скандинавеца на Уимбълдън и записа своята четвърта победа над топ 10 представител от началото на сезона. Така Григор се класира за 1/4-финалната фаза на ATP 500 надпреварата в Пекин, а там го очаква сблъсък с шестия поставен Яник Синер, от когото допусна поражение на Мастърса в Маями.

Началото беше мечтано за първата ни ракета, който играеше на върха на своите възможности и умело вкарваше младия си съперник в дълги размени, където беше далеч по-стабилен. Световният номер четири се опита да заиграе по-агресивно и търсеше завършващи удари при всяка една възможност, само че грешките не спираха да се трупат в актива му и Григор заслужено се откъсна напред с 4:0 гейма.

Точно тогава последва известен спад в играта на родния ни представител, чийто форхенд започва все по-често да не намира страничните линии, което вдъхна увереност на третия поставен, който намали пасива си до 3:4. Руне продължи възхода в представянето си и много скоро получи възможност да достигне до паритет в резултата, но Димитров показа здрави нерви, за да спаси подаването си и впоследствие затвори откриващия сет с третия си пробив от началото на срещата.

Вторият сет беше далеч по-оспорван, като и двамата играчи се доближиха до най-високото си ниво, а атрактивните разигравания следваха едно след друго. Сервиращите обаче изцяло доминираха и шансовете за пробив напълно отсъстваха до 6:5 в полза на Гришо, когато той се сдоби с два мачбола и нямаше проблеми да сложи точка на спора.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Най-престижната победа за сезона: Страхотен Григор срази световния номер четири в Пекин Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | пекин | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook