Най-солената глоба: С колко бе санкциониран Кирьос за изплюването си срещу зрител

от в 14:12 на 02.07.2022
Мирела Николова

Изключително незначителен брой са двубоите с участието на Ник Кирьос, в които темпераментният австралиец да не скандализира със своето поведение. Последният подобен случай се разигра след откриващата му среща на настоящия Уимбълдън, когато секунди след последната точка световният №40 се изплю по посока на зрител от трибуните. Впоследствие той не отрече това свое действие и обясни, че причините, стоящи зад него, са обиди и расистки подмятания по свой адрес, които е получавал по време на целия сблъсък.

Независимо от това какъв е бил поводът за подобна проява, тя няма как да остане безнаказана. През вчерашния ден от турнира оповестиха, че наложената санкция на австралиеца е в размер на 10 хиляди долара, което автоматично я превръща в най-солената глоба досега на тазгодишното Открито първенство на Великобритания.

Общо 14 тенисисти са сред глобените до този момент на Шампионата, като втората най-сериозна парична санкция (5 хиляди долара) е наложена на Александър Ришар за неспортсменско поведение в квалификациите, като впоследствие бе елиминиран от Стефанос Циципас на старта. При жените най-висока цена за неприемливи действия е трябвало да заплати опонентката на Виктория Томова в първи кръг - Дария Савил, която е била глобена с 4 хиляди долара за счупена ракета.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Най-солената глоба: С колко бе санкциониран Кирьос за изплюването си срещу зрител Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | Ник Кирьос | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook