Най-титулуваната тенисистка за всички времена бе диагностицирана с два вида рак

от в 18:07 на 02.01.2023
Калоян Соколов

Мартина Навратилова без никакво съмнение е една от най-големите фигури в историята на тениса и мнозина нейни постижения вероятно никога няма да бъдат подобрени. Тенисистката с американски паспорт държи челните места по най-много спечели трофеи изобщо, както на сингъл, така и на двойки - съответно 167 и 177. Бившата номер едно освен това може да се похвали с общо 59 завоювани титли от Големия шлем, като единствено Маргарет Корт е по-напред от нея в това направление, имайки 64 на своята сметка (включително двойки и смесени двойки).

66-годишната жена обаче далеч не е известна само с постигнатото на корта, тъй като цял живот е социално активна и се занимава с различни каузи в подкрепа на животните, децата в неравностйно положение и гей общността. Освен това Мартина е политически активна и е редовен дарител на Демокритнчата партия в САЩ, а през последните години е най-добре позната на тенис феновете с анализаторката си роля в Tennis Channel.

За съжаление, то тази изключително вдъхновяваща жена ще трябва за известен период от време да понамали своите ангажименти в ежедневието си и да покаже отново своя шампионски борбен дух, за да сломи коварните болести, с които беше диагностирцирана, а именно рак на гърлото и рак на гърдата.

Навратилова е забелязала увеличен лимфен възел на врата си и веднага си е направила изледвания, чрез които се установяват въпросните ужасяващи новини, но позитивното в случая е, че лекарите са открили и двете заболявания още в първия им стадий и засега прогнозите свързани със здраветно на етническата чехкиня са оптимистични.

Припомняме ви, че 7-кратната шампионка на Уимбълдън вече веднъж пребори рака на гърдата преди 13 години и сега изглежда оптимистично настроена да излезе победител в битката с най-неприятния възможен противник, съдейки по думите ѝ:

"Това е сериозен двоен удар, но всичко е поправимо. Надявам се на добър изход. Ще бъде тежко за известно време, но ще се боря с всички сили" - обещава Навратилова.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Най-титулуваната тенисистка за всички времена бе диагностицирана с два вида рак Калоян Соколов
Теми:  
wta | любопитно | мартина навратилова

Коментари





Следвайте ни в Facebook