Наказателна акция на АО: Хачанов "върза два геврека" на световния №33 и е 1/4-финалист

от в 07:45 на 22.01.2023
Мартин Петков

Карен Хачанов откри кампанията си на тазгодишния Аустрелиън Оупън по страхотен начин, като още в третия кръг на надпреварата трябваше да премери сили и с първото наистина сериозно изпитание по пътя си в лицето на Франсис Тиафо, като го надви в битката на полуфиналистите от US Open. Руснакът през днешния ден с представянето си във фазата на осминафиналите всъщност доказа колко първокласен сблъсък е изиграл срещу американеца, след като се нуждаеше от точно 2 астрономически часа на корта, за да разгроми Йошихито Нишиока - 6:0 6:0 7:6(4). С тази си убедителна победа световният номер 20 намира място в топ 8 на втори пореден турнир от Големия шлем, като в опит да се класира на втория си "мейджър" полуфинал ще се изправи срещу един измежду Себастиан Корда и Хуберт Хуркач.

Дебютните минути на двубоя оставиха положителни знаци за японеца, който съумяваше да влиза в разиграване въпреки мощния начален удар на противника и достигна дори дюс, но олимпийският вицешампион не се поддаде на напрежението и на свой ред притисна "самурая", при което без излишни колебания, реализира пробив. Впоследствие европеецът продължи да бъде все така настоятелен във фаза атака от форхенд страната си, като отиграванията му намираха безкомпромисно полето на световния номер 31 и не след дълго полуфиналистът от US Open "върза геврек" на опонента си в откриващия сет.

Картината, която гледахме във втората част, по никакъв начин не беше присъща на турнир от подобен калибър, а какво остава за осминафинал в Големия шлем, след като руснакът тотално разгроми Нишиока, отпускайки му едва две точки, преди отново да причисли сет на нула към сметката си, с което бяхме на прага на историческо постижение.

В началото на третата част всички зрители на срещата на "John Cain Arena" бяха затаили дъх в очакване на това дали ще видим "троен геврек" за първи път в историята на Откритото първенство на Австралия, като сребърният олимпийски медалист не се поколеба и проби, увеличавайки серията си на 14 поредни гейма. В последвалото подаване на Хачанов обаче, той допусна сериозен миг на разконцентрация и въпреки че водеше с 40:15, то японецът избра правилните комбинации във фаза атака и час след старта на двубоя се разписа в резултата.

С това си действие Нишиока реабилитира позицията си на корта, като тепърва можехме да станем свидетели на среща с две лица на корта, като в моментите до края на частта "самураят" дори разполагаше с два брейкбола, но до нещо повече не се стигна и нас ни предстоеше да наблюдаваме тайбрек. В него двамата поставени състезатели вървяха ръка за ръка, като дълго време никой от тях не успяваше да се откъсне напред в резултата, което в крайна сметка направи по-високоранкираният тенисист, печелейки разиграването, за да поведе с 6:4 точки и минута по-късно оползотвори още първия си мачбол, с което узакони триумфа си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Наказателна акция на АО: Хачанов "върза два геврека" на световния №33 и е 1/4-финалист Мартин Петков
Теми:  
atp | australian open | йошихито нишиока | карен хачанов

Коментари





Следвайте ни в Facebook