Наоми Осака: Не мога да повярвам, че имам шанс за №1 (видео)

от в 18:48 на 24.01.2019
Георги Христов

Само преди година Наоми Осака заемаше 72-то място в световната ранглиста и не можеше да се похвали с WTA титла. 12 месеца по-късно тя вече е шампионка на US Open и само на една победа от това да стане първата японка под №1 в световната ранглиста. Подобен успех би й донесъл и титлата на Australian Open, което ще я превърне в едва втората състезателка с титла още на следващия турнир от Големия шлем след дебютното й такова отличие. За последно това прави Дженифър Каприати.

"Това е малко нереално. Осъзнавам, че си заслужаваше целия този труд преди сезона. Във всеки мач давам всичко от себе си. Сега гледам напред," заяви Осака след успеха с 6:2, 4:6, 6:4 над Каролина Плишкова.

Във финала Осака ще има доста сериозен опит в лицето на Петра Квитова, която до момента не е загубила нито сет.

"В тези мачове почти винаги се стига до трети сет и тук всичко опира да волята. Аз никога не се предавам и съм горда със себе си. Има тежки и много оспорвани моменти във всяка среща, но никога не бих си простила спад в такива моменти. В Бризбейн допуснах тежка загуба, но научих много от нея. Тогава установих, че не съм се вложила на 100% и приех предварително загубата.

"На този турнир искам да съм сигурна, че във всяка точка съм на 100%," каза още Осака.

В момента тя има серия от 13 поредни победи в турнирите от Големия шлем, а Квитова също се бори за първото място в ранглистата. Тя също има 11 поредни победи във всички турнири.

"Разбира се, че ще е изумително да спечеля и да бъда №1. Сега обаче мисля затова как да спечеля турнира. Преди година бях около 70-о място и съм щастлива от сегашната възможност - не приемам нищо за даденост."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Наоми Осака: Не мога да повярвам, че имам шанс за №1 (видео) Георги Христов
Теми:  
australian open | australian open новини | наоми осака | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook