Наоми Осака развали американския празник, заслужи финал на US Open

от в 05:23 на 07.09.2018
Мария Петрова

20-годишната Наоми Осака се превърна в приятната изненада на финала на Откритото първенство на САЩ при дамите. 20-годишната японка развали възможността за изцяло американски сблъсък, надигравайки Мадисън Кийс с 6:2, 6:4. В хода на мача Осака демонстрира страхотен характер и спаси всичките 13 точки за пробив, до които стигна опонентката й.

Осака става първата японка в историята с финал в турнир от Големия шлем.

Така тя ще спори с легендата Серина Уилямс в събота за трофея в Ню Йорк. Интересното е, че Осака е спечелила единствения мач между двете - тази година в Маями с 6:3, 6:2. "Мислех си по време на мача, че наистина искам да играя със Серина. Обичам я. За мен е чест да бъда първата японка с такъв финал," заяви щастливата победителка в интервюто на корта.

През тази година Осака регистрира най-добрите си резултати и в останалите турнири от Големия шлем - осминафинал на Australian Open и трети кръг на "Ролан Гарос" и Уимбълдън.

От своя страна Осака повтори успеха на Кей Нишикори, който през 2014 година бе финалист на US Open. За Япония празникът може да бъде двоен, ако Нишикори успее да се справи с Новак Джокович в своя полуфинал в петъчната програма.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Наоми Осака развали американския празник, заслужи финал на US Open Мария Петрова
Теми:  
us open | мадисън кийс | наоми осака | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook