Напрежение на Уимбълдън: Азаренка не изчака Свитолина на мрежата; бе изпратена с освирквания

от в 13:01 на 10.07.2023
Мирела Николова

Вчерашният ден на Уимбълдън ни направи свидетели на първокласен сблъсък между Елина Свитолина и Виктория Азаренка, който завърши с успех за украинката след драматичен супертайбрек в решителния трети сет. Въпреки че срещата представляваше истинска наслада за сетивата, то след края на двубоя публиката на централния корт демонстрира пълна липса на уважение към Азаренка, изпращайки я с освирквания.

Всъщност поведението на публиката бе предизвикано от факта, че беларуската тенисистка не изчака Свитолина за поздрав на мрежата, а вместо това директно поздрави съдията на стола. Веднага след това обаче тя вдигна ръката си към украинката в знак на уважение, а по време на пресконференцията си обясни, че разбира решението на Свитолина да не се поздравява с тенисистки от Русия и Беларус и това е била причината да не се ръкостиска с нея на мрежата.

Припомняме, че самата украинка преди време изрично подчерта, че няма да поздравява съпернички от тези две страни и дори изрази недоволство, че Арина Сабаленка я очакваше на мрежата за поздрав след един от двубоите им. 

Впоследствие Азаренка бе попитана от журналистите дали се е почувствала жертва заради решението на Свитолина: "Жертва ли? Да се чувствам жертва само защото някой не ми е стиснал ръката? Моля ви, мисля, че сме зрели хора. Познавам Елина от дълго време и смев добри отношения. Но обстоятелствата са такива, каквито са. Тя не иска да се поздравява с руснаци и беларуси и аз уважавам това нейно решение. Какво трябваше да направя? Да застана на мрежата и да чакам? Каквото и да бях сторила, нямаше да бъде счетено за правилно, така че направих това, което сметнах за уважаващо нейното решение."

"Също така не мога да контролирам публиката. Не съм сигурна дали много хора разбираха какво се случва на корта. Вероятно бяха пили твърде много ликьор през деня. Всъщност двубоят беше страхотен. Относно зрителите ще кажа, че пияните посетители, които ме освиркаха в края, могат само да се срамуват от себе си. Това е просто тенис, не ни зависи живота от победата. Вършим си работата просто, това е", коментира още бившата №1 в света.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Напрежение на Уимбълдън: Азаренка не изчака Свитолина на мрежата; бе изпратена с освирквания Мирела Николова
Теми:  
wta | виктория азаренка | елина свитолина | интервю | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook