"Напълни цял етаж с платени момичета": Бившата на Борг с шокиращи разкрития за легендата

от в 11:25 на 19.12.2023
Мартин Петков

Свикнали сме в света на тениса неизменно да се намира по някое "лошо момче", като най-пресният пример в това отношение безспорно е бившият финалист от Уимбълдън Ник Кирьос, чиято слава е именно според зададения стереотип. Връщайки обаче лентата назад в едни отминали епохи на любимия ни спорт, то голямото съперничество през 80-те години на миналия век е това между Бьорн Борг и Джон Макенроу, които доминират на голямата сцена и сблъсъците им винаги са очаквани с нетърпение.

Това до голяма степен е породено и от нискотемпераментния характер на американеца, който неведнъж е "избухвал" срещу съдиите по време на мачовете си, докато в това време 11-кратният шампион от Големия шлем има славата на "доброто момче", предвид факта че Джон влиза в обувките на своеобразен дявол спрямо зададения тенис кодекс, нарушавайки етичните форми на джентълменството. Това далеч обаче на означава, че легендарният швед е бил такъв и извън корта, както разкрива в автобиографията си неговата втора съпруга, от общо три, певицата Лоредана Берте, с която бракът на тенисиста трае едва четири години в периода 1989-а до 1993-а.

Италианката в своята книга разкрива повече от любопитна история от живота на капитана на отбор Европа в демонстративния турнир Laver Cup, след като го намира сам в компанията на множество момичета, предлагащи платена "любов". В четивото си Берте споделя за въпросната случка следното:

"Той беше наел целия втори етаж от хотела, като го беше напълнил с компаньонки. При това той лично позвъня на рецепцията и ги помоли да му изпратят и блудници, от което се отвратих.

Доста от тях се появиха облечени с кожени палта, като държаха камшици в ръце. Той на свой ред дойде при мен и се опита да ме убеди да се присъединя към неговото с*кс парти.", казва още Ландеана Берте, чийто цитати биват събрани от вестника "The Costa Rica Star". 

Източник: Sportskeeda 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Напълни цял етаж с платени момичета": Бившата на Борг с шокиращи разкрития за легендата Мартин Петков
Теми:  
автобиография | бьорн борг | истории | любопитно | швеция

Коментари





Следвайте ни в Facebook