Наваро не надви Стивънс, но показа, че е спечелила много по-важната битка

от в 12:16 на 02.06.2021
Диана Андреева

Карла Суарес Наваро заслужава да бъде запомнена в историята на тениса. Испанката е бивша членка на топ 10 в световната ранглиста, а в кариерата си има две титли на ниво WTA, както и 1/4-финал на Roland Garros, Australian Open и US Open. Но това не е причината, заради която през вчерашния ден всички почитатели на спорта с нетърпение очакваха нейното завръщане на корта. Миналия септември тя съобщи, че е диагностицирана с лимфом на Ходжкин, но все пак след продължително лечение излезе под прожекторите за един последен мач. 

Край на кариерата си Наваро сложи след мач със Слоун Стивънс. Двете имат в историята немалко срещи помежду си, а близките им отношения си проличаха и вчера, когато след края на двубоя те се прегърнаха, за да отбележат събитието. За съжаление обаче фенове по трибуните нямаше, тъй като публиката е задължена да напуска арената в 22:00 часа, защото тогава започва вечерният час във Франция. Наваро не успя да си вземе последно сбогом с хората, но заслужена подкрепа тя получи в социалните мрежи, както и в специално заснетите видеа от нейните колеги в Тура. 

Макар че беше едва на две точки разстояние от победата, Карла загуби своя ритъм и допусна немислим обрат. Мачът продължи близо два часа и половина, а за да достигне до крайната победа, Стивънс се наложи с 3:6 7:6(4) 6:4. Следващото препятствие по пътя й е световната номер 10 Каролина Плишкова, с която за последно се срещнаха приз "далечната" 2018. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Наваро не надви Стивънс, но показа, че е спечелила много по-важната битка Диана Андреева
Теми:  
карла суарес наваро | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook