Най-дългият мач за сезона е факт: 4-часова епика изпрати украинка на дебютен WTA 1000 полуфинал

от в 02:10 на 17.05.2023
Калоян Соколов

Най-дългият мач за сезона е факт! Анхелина Калинина и Беатриз Хадад Мая ни предложиха битка, която продължи цели 3 часа и 50 минути, а в крайна сметка победата беше за Калинина и така тя се класира за своя първи WTA 1000 полуфинал в кариерата си - 6:7(2) 7:6(6) 6:3. Украинката показа невероятен характер, след като изоставаше с 0:3 в решителната част, но оттам насетне не загуби нито гейм повече, за да си гарантира сблъсък за място във финала с Вероника Кудерметова, чиято страхотна форма я отведе до същата фаза и в Мадрид.

Калинина трябваше да преживее сериозно разочарование в първата част, тъй като водеше с два пробива, но пропиля аванс от 5:2 и не се възползва от сетбола си в деветия гейм, което даде втори живот на бразилката в сета и тя докара нещата до тайбрек, където доминираше изцяло и така съумя да поведе в отделните части.

Световната номер 47 далеч не се обезкуражи и отново много рано се откъсна напред с брейк, само че изглеждаше, че сценарият ще се повтори, защото по-високоранкираната тенисистка възстанови паритета и си осигури изиграването на нов тайбрек, в който дори поведе с 5:4 точки, само че този път непоставената състезателка не позволи да бъде обърната и вкара двубоя в решителна част.

Там Хадад Мая най-после стартира подобаващо и пое контрол над сблъсъка, отваряйки предина от 3:0, но изведнъж нейната игра се разпадна изцяло и украинката спечели всички останали геймове в сблъсъка, за да си осигури място във финалната четворка, а южноамериканката напусна корта разплакана, знаейки колко енергия е вложила в тази своеобразна гладиаторска битка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Най-дългият мач за сезона е факт: 4-часова епика изпрати украинка на дебютен WTA 1000 полуфинал Калоян Соколов
Теми:  
wta | анхелина калинина | беатриз хадад мая | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook